Nyomtatás

A konferencia-városok között Budapest a 11. a reptérpontossági listán

2016-01-13 744

terminalEgy japán város repülőtere volt a legpontosabb tavaly a világon a 10 milliónál kevesebb ülőhelyet kiszolgáló kategóriában – állítja a repülőjáratok figyelésével és elemzésével foglalkozó OAG. Az oszakai repülőtéren a járatok 93,9 százaléka indult és érkezett a menetrend szerint időhöz képest legfeljebb 15 perces késéssel. Hogyan mérnek?

Az OAG az évi 3 milliónál több ülőhelyet kiszolgáló repülőtereket és a légitársaságokat vizsgálja. Pontosnak az előbbiek esetében a menetrendhez képest 15 perces késést nem meghaladó érkezést és indulást nevezik, a légitársaságoknál pedig a menetrend szerinti érkezési időhöz képest 15 percél kisebb késést. Csak azokat a reptereket és légitársaságokat szerepeltetik a listán, amelyek járatairól legalább 80 százaléknyi adat áll rendelkezésükre. Ezeket az adatokat légitársaságoktól, repülőterektől, utazási irodáktól, keresőmotorkból és technológiai szolgáltatóktól szerzik.

A felmérésben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a kis légikiötők között szerepel, bár a Budapest Airport tavaly december 10-én jelentette be, hogy már elszállították a 10 milliomodik utast is, így elvileg közepesnek számítana. Ezen a listán mindenesetre a 85. helyen áll 79,1 százalékos pontossági aránnyal (95,1 százalékos adatlefedettség mellett) – közölte az Origo kérdésére Caroline Mather, az OAG marketingigazgatója. Ez némi előrelépés a 2014-es 100. helyhez és a 79 százalékos pontossághoz képest.

Ha az utasforgalom nagyságát figyelmen kívül hagyjuk, az Európát, Közel-keletet és Afrikát magában foglaló EMEA térségben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a 49. lett az összes légikikötő között – osztotta meg lapunkkal a tavalyi eredményt Caroline Mather.

Egy kategóriában tűnik fel a budapesti repülőtér, itt viszont már jóval jobb helyezést szerzett: az első húsz konferenciaváros között a 11. lett a pontossági listán. Az OAG szerint a konferenciákra, találkozókra gyakran utazóknak különösen fontos, hogy az adott repülőtéren pontosan érkezzenek és induljanak a járatok. A húsz, legtöbb konferenciát rendező várost az ICCA rangsora alapján választotta ki az OAG.

(Forrás: Origo.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek