Nyomtatás

Európai Uniós támogatásból korszerűsítik a Haller utcai „művházat"

2015-12-12 670

haller muvhazSokak kedvence Ferencvárosban a Haller utcai „művház”, a Ferencvárosi Művelődési Központ. Elavult, korszerűtlen kivitelezése leginkább a téli fűtésszámlákon látszott meg. A kerület sikeresen pályázott a Környezet és Energia Operatív Program keretében meghirdetett forrásokra, és a nyertes Ferencvárosi Művelődési Központ épületének energetikai korszerűsítése című projekt (KEOP-5.7.0/15-2015-0018) keretében.

Ennek köszönhetően a napokban valósul meg az 1962-ben, Szabó István Ybl-díjas építész tervei alapján felépült épület utólagos hőszigetelése és a nyílászáróinak cseréje.

Az elnyert támogatás 79.850.615 Ft, melyet az önkormányzat 31.349.696 Ft összegű saját forrással egészít ki. A mostani korszerűsítés célja elsősorban energetikai szempontból fontos. Az Európai Parlament és Tanács 2012/27/EU számú irányelve ugyanis előírja az uniós tagállamok számára, hogy 2014–2020 között végsőenergia-fogyasztásuk legalább 1,5 százalékának megfelelő új energia-megtakarítást kell elérniük évente a 2013. január 1-jét megelőző három év átlagában. Az irányelv 5. cikke pedig előírja azt is, hogy az államnak ebben a korszerűsítési folyamatban példamutató szerepet kell vállalnia. A fejlesztéseknek köszönhetően nem csak az épületek energetikai mutatói javulnak jelentősen, hanem a városkép megújításában, modernizálásában is előrelépés történik.

(Forrás: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata)

 

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek