Nyomtatás

Magyarország kedvenc állatkertjei és vadasparkjai

2018-08-13 2584

allatkertA kellemesebb időjárású októberi napok kiválóan alkalmasak a többórás sétákra Magyarország legszebb és legérdekesebb állatkertjeiben és vadasparkjaiban. Nemcsak a gyerekek élvezik az állatok látványát, a felnőtteknek is feledhetetlen élményt nyújtanak a hazai és egzotikus élőlények. De hol vannak a legjobb helyek?

 Budapesti Állat- és Növénykert

Az 1866-ban alapított Budapesti Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi állatkertje, amely egyben a legnagyobb és legnépszerűbb élő gyűjtemény is. Több mint kétezer növény- és hétszáz állatfaját szinte reménytelen vállalkozás egyetlen látogatás alkalmával végignézni, de nem is ez a cél: bátran látogasd végig a kedvenceidet, és hagyd legközelebbre, ami kevésbé érdekel. A hazánk egyik legmodernebb állatkertjének számító budapesti kertben folyamatosak az átalakítások és a modernizálások, hogy az állatok egyre jobb körülmények között élhessenek. Az év elején ráadásul számos apróság született a kertben, "akik" még most sem felnőttek - nézd meg Ashát, a pici elefántot, az augusztusban született zsiráfborjút, Sempalát, vagy a hét oroszlánkölyköt. Hamarosan láthatóak lesznek a szintén augusztusi születésű tigriskölykök is.

Fotó: Hirling Bálint - Origo

Bővebb infó: www.zoobudapest.com

A Life.hu tippje:
 

Ha támogatni szeretnéd a kedvencedet, fogadd örökbe, így az Állatkerti Nevelőszülők Találkozójára is meghívót kaphatsz.

 

Budakeszi Vadaspark

Az 1979 óta működő Budakeszi Vadasparkban inkább a honi állatvilággal ismerkedhetsz meg, itt ne várj egzotikus állatokat. Ami viszont megél a hazai és európai erdőkben-mezőkön, azt itt egybegyűjtve megnézheted a háziállatoktól (marha, kecske, birka) a vadállatokig (többek között van itt róka, medve, hiúz, farkas, vaddisznó). De találsz robusztus bivalyokat, muflonokat, vaddisznókat, kecses őzeket és szarvasokat, és aranyos nyuszikat, sünöket, mókusokat is. Nyáron a Hortobágyi Nemzeti Parkból két Przewalski-ló érkezett a Vadasparkba, ők a Buda és a Keszi nevet kapták.
Bővebb infó: www.vadaspark-budakeszi.hu

A Life.hu tippje:
 

Az állatok etetése és tréningezése mindig nagy élmény - a Vadaspark honlapján megtalálod az etetési időpontokat, sőt, a látogatásodat az ingyenesen letölthető mobil-alkalmazás segítségével is megtervezheted.

Nyíregyházi Állatpark, Sóstó Zoo

A várostól körülbelül 5 kilométerre, a sóstói nyaralóövezetben található az 500 faj körülbelül 5000 egyedét 300 000 négyzetméteren bemutató hatalmas állatpark, amely a fővárosi után a második legnagyobb ilyen létesítmény az országban. Az állatok földrészenként csoportosítva láthatók, a kifutók kialakításánál pedig igyekeztek az állat természetes élőhelyéhez minél közelebb álló lakhellyel megajándékozni a "lakókat". Olyan állatokkal is találkozhatsz itt, amelyekkel sehol máshol az országban: itt láthatsz például egyedül fehér tigrist vagy pápaszemes medvét, az akváriumba pedig nemrégiben ománi tehénorrú ráják érkeztek. A gyerekek a minividámparkban és a játszótéren szórakozhatnak tovább, amíg a felnőttek szusszannak egyet.

Forrás: www.sostozoo.hu

Bővebb infó: www.sostozoo.hu

A Life.hu tippje:

Októberben hétvégenként még megnézheted a fókashow-t, ezután viszont tavasszal lesz erre legközelebb lehetőséged.

Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, Veszprém

1958 óta működik Veszprémben a híres Afrika-kutató, Kittenberger Kálmán nevét viselő állatpark. A gyűjteményben a hazai és európai állatfajok mellett helyet kaptak az egzotikus nagymacskák, az orrszarvú, a zsiráf és a különleges majmok is. A kert az állatmentésben is komoly szerepet játszik, számos veszélyeztetett állatfaj mentési programjában vesz részt. Idén többek között egy kis tapírral bővült a lakók sora, aki a látogatóktól a Radír nevet kapta.
Bővebb infó: www.veszpzoo.hu

A Life.hu tippje:

Ha a gyerekeknek nem volt elég a séta, irány az állatkert területén található ZooKalandpark, ahol kúszhatnak, mászhatnak, kötélpályákon egyensúlyozhatnak.

Pécsi Állatkert

Az állatkert 1960-ban épült, 1985-ben viszont egy akvárium-terrárium is csatlakozott hozzá, amely a belváros alatt húzódó középkori pincerendszer kiépítésével nyerte el mai formáját. Bár a viszonylag kis terület miatt a nagyobb testű állatok bemutatása korlátokba ütközik, a szurikáták, a lámák, a gyűrűsfarkú makik (Madagaszkár-rajongók előnyben!) vagy az ormányos medvék gondoskodnak a remek szórakozásról. Az akvárium-terrárium 138 állatfaj közel 800 egyedét mutatja be a halaktól a krokodilokig és az óriáskígyókig, udvarán pedig papagájokkal, mókusmajmokkal találkozhatsz. A látványetetések során időnként előfordulhat, hogy a kifutóra is beléphetnek a vendégek.

Forrás: Thinkstock

Bővebb infó: www.pecszoo.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek