2016. május 25., szerda - Orbán

Szabadidő, életmód

mupa hangjatekGyermeknap alkalmából hatalmasra nő a Müpa vasárnaponkénti Cifra Palotája. Május 29-én mesével és zenével, valamint számos kreatív és készségfejlesztő foglalkozással várják a családokat. A gyerekek többek között találkozhatnak Csodaliget lakóival, megnézhetik a Brémai muzsikusokat, sőt újrahasznosított tárgyakból készült hangszereken is játszhatnak.

futokIdén újra szeretnénk  lehetőséget biztosítunk azoknak, akik nem tudnak csapatban indulni vagy szívesen kóstolnának bele az UB hangulatába egyéni futóként egy rövidebb távon. Az UB Félmaraton 2016. május 29-én, vasárnap 11.00-kor rajtol Balatonszéplakról, és természetesen a balatonaligai versenyközpontban lesz a cél. 

eperEbben az évben is megrendezésre kerül a hagyományos Eperfesztivál, immáron 18. alkalommal. Az Eperfesztivál helyszíne a Duna-part. Az Eperfesztiválon garantáltan az eper körül fog forogni a világ. Kiállítások, koncertek, játszóház, bemutatók, kézműves foglalkoztató és további számtalan érdekes program várja a látogatókat!

torok2016. május 27 - 29.között ismét fellobbannak az ostromlók tábortüzei a tatai vár alatt a Tatai Patara 1597 török kori történelmi fesztiválon. Három napos időutazás 1597-be,  ezt a különleges kalandot kínálja ez a rendezvény. A Tatai Patara 1597 című fesztivál a vár nagy ostromát játssza újra, amelyben egy korabeli találmány, a petárda, akkori nevén patara játszotta a főszerepet.

sportA Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva közel 100 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni.

gyerek playkidSzeretettel várnak a szervezők minden kedves érdeklõdõt, kicsiket és nagyokat  2016. május 28-29-én a Budapesten a Millenáris Parkban megrendezésre kerülő PlayKID-Minimax Gyermeknapon! További részletekért érdemes ellátogatni a www.playkid.hu weboldalra, de még sokkal inkább a Millenáris Parkba.

tancfesztivalA versenyprogramon kívül premierrel, performanszokkal, szabadtéri táncszínházzal, élőzenés táncházzal, nyilvános tánc és kritikai workshoppal is vár mindenkit Veszprém a táncművészet egyik legnagyobb hazai fesztiváljával 2016. május 23–29. között. Minden érdeklődőt szretettel várnak a tánc fesztiváljára!

operaA Shakespeare-évad végéhez közeledve 2016. május 17. és június 2. között valaha volt legnagyobb és mindenképpen legsokszínűbb fesztiválját rendezi a Magyar Állami Operaház. Pedig nem könnyű a 2014-es Strauss150 léptékét vagy a tavalyi Faust-tematikus sorozat végleteit meghaladni. Most mégis próbát tesznek.

ezerlampasAz Ezer Lámpás Éjszakája idén 6. alkalommal rendezik meg 2016. május 29-én az ország 11 városában, valamint június 11-én Kisvárdán. Az egész napos rendezvény a gyerekekről és a családokról szól. Mindegyik helyszínen jótékonysági koncertekkel, sztárfellépőkkel várjuk az érdeklődőket.

  • 1
  • 2
  • 3