2024. április 29., hétfő - Péter

Promóció

Ápoljuk a bőrünket úgy, ahogy Kleopátra tette!

607

A kecsketej szappan formájában is csodákra képes. A kecsketej szerepe generációkon átívelően megőrizte fontosságát, és ma is kiemelt helyet foglal el a természetes bőrápolási termékek között. Magas hatóanyagtartalma és felhasználásának sokszínűségét tekintve ez nem is csoda. 

A kecsketej alkalmazása a szépségápolás terén az ókor virágzó civilizációinak korába nyúlik vissza. Az egyik legemblematikusabb alakja ennek a hagyománynak Kleopátra, az ókori Egyiptom legendás királynője, akinek szépsége és bőrápolási rituáléi az idők során mítosszá nőttek. Híres volt arról, hogy kecsketejben fürdött, hogy bőrét táplálja, hidratálja és ragyogóvá tegye. Kleopátra példája tökéletesen tükrözi, hogy már az ókorban is tudatában voltak a kecsketej bőrápolási előnyeinek. 

„A természetes hozzávalókból készült kozmetikumok napjainkban reneszánszukat élik, aminek köszönhetően számos olyan alapanyag került be a szépségiparba, amelyet már évszázadok, de akár évezredek óta használnak. A kecsketej is ilyen csodaszer, amely számos bőrprobléma megszüntetésében nyújthat segítséget”, avatott be Vízi Károlyné Mónika, a Gidatitok kézműves kecsketej szappan megálmodója.

Szépségápolás fenntarthatóan és csak természetesen!

A kecsketej bőrápolási előnyeit hosszan lehet sorolni. Ilyen például a magas zsírtartalma, aminek köszönhetően a belőle készült termékek mélyen hidratálnak és puhítják a bőrt. Sokféle vitamint tartalmaz. A, B1, B6, B12, C, D, és E vitamin egyaránt megtalálható benne, valamint ásványi anyagokban is bővelkedik, kalcium, magnézium és szelén gazdagítja tartalmát. Ezek mindegyike támogatja a bőr egészségének megőrzését és gyors regenerálódását. Mindezeken túl a kecsketej erőteljes antibakteriális hatással is rendelkezik, ami segít megelőzni a bőrirritációt és a gyulladást, alfa-hidroxi savai pedig megkönnyítik az elhalt hámsejtek eltávolítását és serkentik az újak képződését.

„A Gidatitok kézműves kecsketej szappanokat Szentistvánbaksán készítjük, egy kétszáznyolcvan főt számláló kis faluban, ahol öt embernek ad munkát a manufaktúra”, mesélte Vízi Károlyné Mónika. Azt is elárulta, hogy a termékek fentartható gazdaságból származnak, ahol a kecskéket legelőn tartják és a szappanokhoz felhasznált gyógynövényeket is helyben termesztik. „A kecsketej szappanok teljes mértékben kézzel készülnek, a faluban élő közösség gyártja őket, akik a minőségi alapanyagok mellett a szívüket - lelküket is beleteszik”, emelte ki a sokoldalú asszony, aki egyben a település polgármesteri teendőit is ellátja. Mint mondja, a kecskéket saját maga feji kézzel és a teljes gyártási folyamatban aktív szerepet vállal.

Védőpajzs a bőrnek

A kecsketejben található zsírsavak és antioxidánsok egyfajta pajzsként működnek a külvilág káros hatásaival – légszennyezés, cigarettafüst – szemben, hozzájárulva a gyulladások és irritációk csökkentéséhez.

„A tehéntejhez viszonyítva sokkal kisebb mértékben válthat ki allergiás reakciót ezért a kecsketejből készült termékek alkalmazása lényegesen biztonságosabb. Ehhez hozzájárul az is, hogy a kozmetikumok többségétől eltérően ezek a szappanok nem tartalmaznak sem mesterséges adalékanyagokat, sem tartósítószereket, de még vizet sem. Összetevőik listáján mindössze a színtiszta kecsketej, a napraforgóolaj és a lúg szerepel a gondosan összeállított receptúrának megfelelő mennyiségben”, ismertette a Gidatitok kézműves kecsketej szappan megálmodója.

Ha baj van azért, ha nincs, akkor azért…

Amellett, hogy a kecsketej szappan az egészséges bőrt megőrzi jelenlegi állapotában, számos bőrproblémára is megoldást kínál. A méz, a parajdi só, a szőlőmag őrlemény, a csalánlevél, a körömvirág, vagy éppen a diófalevél mind- mind a természet erejét latba vetve járul hozzá a gyors eredményhez.

„A kecsketej szappan segít hidratálni az ekcémás bőrt, csökkentve a szárazságot és a húzódó érzést. Gyengéden tisztít, eltávolítva a szennyeződéseket anélkül, hogy megsértené a bőr védőrétegét vagy eltávolítaná a természetes olajokat, ami különösen fontos az ekcémára hajlamos bőr számára. A kecsketejben található összetevők enyhíthetik a gyulladást és az irritációt, amelyek az ekcéma jellemző tünetei. De nagyon sok visszajelzést kaptunk már arról is, hogy pikkelysömör esetében is rövid időn belül enyhíti a kínokat és közelebb hozza a megváltó gyógyulást”, tudtuk meg Vízi Károlyné Mónikától.

Végszóként arra is felhívta a figyelmet, hogy ezekkel a szappanokkal másképp, egészen finoman kell bánni. Természetes összetevői miatt különösen fontos, hogy használat után száraz helyen tartsuk annak érdekében, hogy állagát hosszú ideig megőrizze. Ha azonban megesne, hogy vízben felejtjük, a szappan akkor sem megy kárba, mert lábáztató vízként magas hatásfokkal tudjuk még használni.

Az állatbarát, természetes higiéniai- szépségápolási termékek a múlt és a jövő termékei

Ma már kiemelkedően népszerűek a természetes szépségápolási termékek. Nagyon sokan keresik a Gidatitok kézműves termékeit nem csak magánszemélyek, de olyan Hotelek is rendelnek tőlünk, akár kizárólag számukra gyártott, egyedi megjelenésű, illatú mini szappanokat, akik odafigyelnek arra, hogy hazai, fenntartható, exkluzív tisztálkodási szereket adjanak vendégeiknek. Illetve az országban is egyre több helyen kapni a szappanokat, vásárokon is nagyon szeretnek minket. Most éppen a termék skálánk kiszélesítésén dolgozunk, folyamatosan bővül a kínálat, hamarosan fürdőgolyó is készül. Persze workshopokat is tartunk, nagyon pihentető, jó dolog szappant készíteni, és aki személyesen is meg szeretné ismerni a manufaktúrát, betekintést nyerne a kecsketej szappan elkészítésének folyamatába, esetleg szívesen megalkotná a saját szappanját, a Gidatitok Kézműves Szappan Workshopok alkalmával mindezt megteheti.

I Forrás: Esküvő Világ

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

Az 5 legdivatosabb ruha, amire szükséged van tavasszal

More details
Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details