2024. július 24., szerda - Kinga, Kincső

Turizmus

A sárvári Melea Hotel elsőként szerzett LEED BD+C: Hospitality minősítést Magyarországon

341

A sárvári Melea – The Health Concept, ugyan nem az első LEED-minősített hotel Magyarországon, azonban az első olyan épület, amely LEED BD+C: Hospitality minősítést nyert el, ráadásul Gold fokozatban. A projekt a Colliers ESG csapatának közreműködésével valósult meg.

A 2023-ban megnyílt sárvári Melea – The Health Concept a Csónakázó-tó partján található, 83 erkélyes szobával és lakosztállyal. A hotel 3,5 hektáron terül el, nagy zöld területekkel és modern, fenntartható építészeti megoldásokkal. A szálloda holisztikus, egészségfókuszú koncepciója személyre szabott egészségügyi, szépségipari, dietetikai és rekreációs szolgáltatásokat kínál. A Melea különleges megközelítése abban rejlik, hogy minden vendég egyedi kezelési tervet kap, amely az érkezés előtti állapotfelmérésre és konzultációkra épül, ezzel is támogatva őket az élethosszig tartó optimális aktivitás elérésében.

A LEED a legszélesebb körben használt zöld épület minősítő rendszer a világon, a LEED BD+C: Hospitality minősítése pedig kifejezetten a szállodaipar számára kidolgozott kritériumokat tartalmazza, amelyek közé tartozik az energiahatékonyság, a vízfelhasználás csökkentése, a fenntartható építési anyagok alkalmazása és a beltéri környezet minősége. A Melea számos innovatív és környezettudatos építészeti megoldást alkalmazott, amelyek hozzájárultak a LEED minősítés megszerzéséhez.

Magyarországon túlnyomó többségben irodák, illetve mostanában logisztikai és ipari ingatlanok szereznek zöld épület minősítést. Ezért volt különösen örömteli számunkra és egyben kihívás is, hogy ezúttal egy szálloda környezettudatos tervezésében és építésében működhettünk közre. Úgy gondolom, a jövőben ebben az ingatlanszegmensben is egyre több zöld épületminősítéssel találkozhatunk majd, különös tekintettel arra, hogy mind a finanszírozók, mind a hotel operátorok részéről egyre inkább elvárás a környezettudatos és ESG szempontoknak megfelelő ingatlan.”

– mondta el Szircsák Norbert, a Colliers ESG stratégiai tanácsadó részlegének vezetője.

A szálloda tervezésekor kiemelkedő figyelmet fordítottak a magas kategóriájú akusztikai igények kielégítésére, hogy biztosítsák a vendégek nyugalmát és kényelmét. Emellett számos környezetbarát anyagot integráltak az építési folyamatba, tükrözve elkötelezettségüket a fenntarthatóság iránt, továbbá jelentős részben újrahasznosították az építéskor keletkező hulladékot.

Az épület külső területei is a fenntarthatóság jegyében lettek kialakítva: a hotelt körülölelő hatalmas zöld terület nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem hozzájárul a helyi ökoszisztéma megőrzéséhez is, ezért még a tetőn is kialakításra került egy nagyobb zöld felület. A parkolóban elektromos autótöltők állnak rendelkezésre, és a kültéri világítótestek környezetbarát kialakítása minimalizálja a fényszennyezést, így támogatva a természetes környezetvédelmet, valamint elősegítve a vendégek nyugodt pihenését.

Az épület belső működésére és komfortjára is nagy hangsúlyt fektettek: a szállodán belül kizárólag víztakarékos szerelvények kerültek alkalmazásra, miközben a korszerű épületautomatizálási rendszer figyeli és optimalizálja az energiafogyasztást. A szobák és a munkaterületek természetes megvilágítással rendelkeznek, ezáltal nemcsak energiatakarékos megoldást kínálnak, hanem növelik a vendégek kényelmét is a Meleában.

A Melea – The Health Concept nemcsak építészeti és fenntarthatósági szempontból kiemelkedő, hanem innovatív egészségügyi és wellness koncepciója révén is. Az orvostudomány, az ősi tradíciókon alapuló gyógyászat, a holisztikus szemlélet és a tudatos gasztronómia egyesül ebben a környezetben. A vendégek biztosak lehetnek abban, hogy egy olyan helyen pihenhetnek és töltődhetnek fel, amely nemcsak az ő egészségüket, hanem a környezet védelmét is szem előtt tartja.

| Forrás: Colliers - OGH Hírügynökség

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KNIPEX, győzteseket kovácsolunk!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Július 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

Thealter Nemzetközi Színházi Fesztivál, 2024. július 27. - augusztus 2.

More details
SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

SPORTGARDEN: interaktív olimpiai kiállítás és sportpark

More details
Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

Majorbéli Géptalálkozó és Családi nap, 2024.

More details
Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

Kisvasúti Nap a kemencei erdei múzeumvasúton, 2024. július 27.

More details
Szirénások napja, 2024. július 27.

Szirénások napja, 2024. július 27.

More details
Balaton-átevezés, 2024. július 27.

Balaton-átevezés, 2024. július 27.

More details
Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

Zsámbéki Blues Piknik, 2024. 2024. július 26-28.

More details
Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

Anna bál Balatonfüreden, 2024. július 27.

More details