Nyomtatás

Hóhiány miatt más programok az osztrák síterepeken

327

A szokásosnál enyhébb téli időjárás próbára teszi az alacsonyabban fekvő osztrák sípályák üzemetetőinek türelmét és anyagi lehetőségeiket, akik alternatív módszerekkel próbálnak úrrá lenni a nehézségeken. Az alsó-ausztriai síterepek közül például néhányan már e hétvégére megnyitják a hó nélküli pályáikat a túrázók és a kerékpárosok részére.A sielok.hu portál összefoglalója síelésmentes időkben.

Mint írják, a Wexl Arénáról például már a tavalyi év utolsó napján beüzemelték a nyári bobpályát és a kalandparkot. Hóhiány van, nem lehet annyi pályát üzemeltetni, mint korábban, de a vendégek száma nem csökkent az ünnepi időszakban. A megérkezett vendégeknek a síterepek ezért alternatív szabadidős programokat kínálnak.

Csak a hétvégén (péntektől vasárnapig) Lackenhof síterepén a Großer Ötscher kétszemélyes ülőlift csak túrázókat szállít, síelőket nem. Hétvégére Hochkaron a négyülésre a síelők mellett a túrázókat is felengedik. Annabergben még nem tudják, hogy meddig tart ki a sípálya. Ha a hétvégéig bírják, akkor a síelőket, ha nem, akkor a túrázókat szállítja a négyszemélyes lift. Itt az átcsúszót (zipline) is beindítják.

Mariazell, Gemeindealpe, Mönichkirchen és Semmering is hasonlóan döntött, várják a túrázókat és a kerékpárosokat.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek