Nyomtatás

Lovasturisztikai hálózat épült ki Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön

284

Lovasturisztikai hálózat épült ki Észak-Magyarország és az Észak-Alföld régiók területén 700 millió forint uniós támogatásból – írta közleményében a Magyar Lovas Turisztikai Közhasznú Egyesület.

Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) keretéből elnyert támogatásból több mint 1800 kilométernyi, lóháton bejárható útvonalhálózat jött létre, amely mentén 31 helyszínen lovasturisztikai megállópont létesült, ezek alkalmasak a túrázók és lovaik fogadására, kiszolgálására.

A szolgáltatók szakmai felkészítése mellett egységes tematikájú, azonos színvonalú szolgáltatáskínálatot dolgoztak ki; a szolgáltatást igénybe vevőket turisztikai portál és útvonalkezelő alkalmazás is segíti a lovastúrázás során.

Az országos lovasturisztikai-gerinchálózathoz való csatlakozás lehetősége minden turisztikai szolgáltató számára nyitva áll – hívják fel rá a figyelmet.

Az egyesület a Facebook-oldalán is közzétette a hírt, ahol hamarosan több részletet is ígérnek, valamint az olvasók figyelmébe ajánlják az eurohorse.hu weboldalt, ahol megtekinthetők az Egyesület által megvalósított egyedi aktív turisztikai attrakció részletei.

Az oldalon megtalálhatók többek közt a túrák leírásai a megállópontokkal és a térképekkel.

Azt is olvashatjuk, hogy „Észak- Magyarország és az Észak- Alföld turisztikai múltja évtizedekkel visszamenőleg kezdődött, hisz páratlan természeti adottságai és kiválóan lovagolható területei mindig is a külföldi lovastúrázók kedvelt úti céljai közé tartoztak. Ezt bizonyítja, hogy az MLTKE elnöke, Lóska János a térségben vezetett két lovastúrája – Attila nyomában és a Hortobágy túra –, 2002-ben és 2005-ben külföldi szakújságírók véleménye alapján bekerült a világ 10 legjobb lovastúrája közé.”

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek