2024. április 26., péntek - Ervin

Turizmus

Tátrai Jégtemplom, apres ski és más havas újdonságok

686

November 19-én megnyitott Szlovákia egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága, a Tarajkán található Tátrai Jégtemplom, amely az idén a híres spanyol zarándokhelyen, Santiago de Compostelán található Szent Jakab-katedrális alakját vette fel. A síszezon indulása december első napjaiban várható.

Ügyes kézművesek több mint kétszáz tonna jégtömbből faragták ki a szlovák hegyvidék téli szezonjának fő vonzerejét.

„A világ talán legismertebb zarándokhelyének jégből faragott másolata a Magas-Tátrában Tarajkán minden látogató számára élményt nyújt. A jégtemplomról nem hiányoznak olyan ikonikus részletek, mint a templom homlokzatán lévő, egyébként nem túl feltűnő kör, az omega és alfa görög szimbólumok ábrázolásával –amely azt a helyet szimbolizálja, ahol valami régi lezáródik és egy új kezdődik –, továbbá a zarándokok jelképe, a Szent Jakab-kagyló is jégből lett megformázva. Nem hiányzik a jégtemplom elől Szent Jakab szobra sem, amelyet a zarándokok útjuk végén átölelnek – ez a szobor fából készült, és a kilátóterasz előtt kapott helyet" – tájékoztatott Lucia Blašková, a Magas-Tátra Régió Helyi Idegenforgalmi szervezetének igazgatónője.

A jeges galéria a járványügyi intézkedések legszigorúbb fázisában is nyitva tart a hatályos intézkedések figyelembevételével.

Míg a Tátrai Jégtemplom már november 19-étől látogatható, a síszezont a legnagyobb szlovák síközpontokban decemberi elején szeretnék megkezdeni. Kedvező időjárási körülmények esetén a Magas-Tátrában a szezont már december 3-án megnyitják Jasnán, december 4-én pedig a Csorba-tónál. December 11-től Tátralomnicon is lehet síelni. Az egy- és többnapos síbérletek elővételes értékesítése a legelőnyösebb áron november 18-án indult a www.gopass.travel honlapon. A rendszer úgy működik, mint a repülőjegyek esetében: minél előbb vásárol valaki, annál előnyösebb áron jut hozzá a síbérlethez.

Szlovákia legnagyobb síközpontja, Jasná több újdonsággal is készült a téli szezonra. „A Pretekárska sípálya az idei szezontól a Világkupa győzteséről, Petra Vlhováról lesz elnevezve, amire egy eredeti fotópont emlékeztet majd. Kibővül a sífutópályák kínálata, gyakoribb lesz az ingajárat, a Deménvölgy községgel és a Liptói Régió Helyi Idegenforgalmi szervezettel való együttműködés révén a közlekedésben és parkolásban új koncepció lép életbe, amely csökkenti a járműforgalmat Deménvölgyben. További fontos újdonság a SKI Záhradky ski-in/ski-out szálloda felújítása" – tájékoztatott Jiří Trumpeš, Jasná központ igazgatója.

Jasnában, valamint Tátralomnicon a sízők igénybe vehetik a comfort parking szolgáltatást, ami a legmagasabb látogatottság alatt is biztos parkolást jelent.

slojeg2

„A Magas-Tátrában a sízőkön kívül a kalandra vágyók is megtalálják a számításukat, mivel újra megnyílik a közkedvelt Snowcamp expedíciós tábor a Kő-pataki-tavon. A kínálathoz tartozik még az éjszakai égbolt megfigyelésével összekötött közkedvelt Vacsora a csillagok alatt, a Tátrai élményvacsora, illetve a reggeli freshtrack" – egészíti ki Michal Gejdoš, a TMR marketingigazgatója.

A legfontosabb, hogy a síelés, valamint a téli üdülések Szlovákiában a jelen helyzetben zöld jelzést kaptak. Az állam pontos feltételeket határozott meg, és a síközpontok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a vendégek biztonságosan élvezhessék a telet Szlovákiában.

„Végtelen" szezonbérlet Donovalyn

Donovaly síközpontban bevezetik a „Végtelen" szezonbérletet, vagyis a Sezonkát. Aki nem szeretné az idejét a pénztárnál sorban állással tölteni, hanem egyenesen a sípályára indulna, annak érdemes megvásárolnia a korlátlan idénybérletet.

slojeg3

Valóban „végtelen", mert ez a bérlet a Nová Holá felvonókra az egész 2021-es nyári idényre is érvényes. Ezen felül a Sezonkával korlátlanul síelhet a tulajdonosa a nappali és esti napszakokban a Záhradište sípályán is mindennap, a téli idény első napjától az utolsóig, akár napi 12 órán keresztül. A bérlet a Fun Parkba, Közép-Európa legnagyobb kalandparkjába is érvényes, és a felvonó árát is tartalmazza.

A Sezonka bérlet mellé minden vásárló megkapja az előző évekből jól ismert és bevált Park Snow kártyát, amely Donovalyn, illetve a környéken lévő partnerek – éttermek, wellnessfürdők – szolgáltatásainak igénybevételénél jogosít különböző kedvezményekre.

A Park Snow üzemeltetői mindent megtesznek azért, hogy a vendégek Donovalyn a legnagyobb biztonságban legyenek, ezért garantálják minden bérlet tulajdonosának a bérlet teljes árának visszatérítését abban az esetben, ha az állami szervek korlátoznák vagy betiltanák a síközpont működését a 2021/2022-es szezonban. Azt is garantálják, hogy amennyiben csak korlátozott létszámban lehet igénybe venni a felvonókat, a bérlet tulajdonosai elsőbbséget élveznek a felvonóknál.

Most még jobban megéri a síbérletet online megvásárolni! A jegypénztárnál való sorban állás helyett nemcsak időt, hanem pénzt is takaríthatnak meg a webshopban történő jegyvásárláskor, ahol még a tavalyi árakon érhetőek el a síbérletek.

Ettől a szezontól kezdve a síterep jegypénztárainál átlagosan 15%-kal lesznek magasabbak a síbérletek árai az online megvásároltakhoz képest. A síbérletek Budapesten is megvásárolhatók a Lupus Travel irodájában.

Az esti síelés évek óta nagy sikernek számít. Az idei téli szezon előtt nagymértékben korszerűsítették a megvilágítást, amely egyrészt jobb minőségű lett, másrészt pedig környezetvédelmi szempontból korszerűbbé vált a Záhradište és a Lomená poma sípályáin. Az esti síelők mindezt karácsonytól március elejéig, a sötétedéstől 21.00 óráig vehetik igénybe.

A Gyermek Funpark Donovaly ideális hely a síelés megtanulására. Ez Európa második legnagyobb gyermek síparkja, ahol 9 Sunkid varázsszőnyeg (futószalagos gyermek sífelvonó) segíti, hogy a gyermekek sokkal gyorsabban, félelem nélkül, játékosan tanuljanak síelni. A gyerekek a síoviban már 3 éves kortól tanulhatnak síelni.

A sífutás kedvelőit is nagyszerű sífutópályákkal várja Donovaly. Két „cross-country" sífutópálya áll rendelkezésre: Polianky – Močiarov és Donovály – Šachtička. A folyamatosan karbantartott pályák teljes hossza 18,4 km. Hétvégére a pályák mindig korcsolyázó stílusra vannak előkészítve.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details
Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

Ünnepeljük együtt a Vígszínház 128. születésnapját

More details