Nyomtatás

Karácsonyra megnyit a felújított fedett fürdő Lentiben

254

Az év elején kezdődött fürdőfejlesztés első újdonságát már karácsony előtt kipróbálhatják a vendégek.

A Zala megyében, azon belül is a szlovén határ közelében fekvő Lentiben működő termálfürdőt 1978-ban nyitották meg. Az ott található termálvíz 1988-ban kapott gyógyvíz minősítést, 2016-ban pedig a gyógyhely címet is megszerezték. A Lenti Termálfürdőhöz kapcsolódóan az elmúlt években két jelentős fejlesztés is megvalósult, ugyanis 2016-ban egy vadonatúj négycsillagos szállodát, valamint egy fedett élményfürdőt adtak át - írja a Termál Online.

Nagyjából egy évvel ezelőtt jelentették be, hogy egy állami támogatás révén újabb, több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztés is megvalósulhat a fürdőben. A kivitelezést a ZÁÉV és a Szabadics Zrt. konzorciuma nyerte és idén év elején kezdetét is vette az építkezés.

A beruházás keretében megújul a főbejárat, az étterem, valamint a fedett fürdő. Jelentősen megnövelik a gyógyászati kapacitást és számos új kezeléssel is bővül majd a paletta. Ezek közé tartozik az oxigénterápia, a szén-dioxid szoba, az iszapfürdő, az antigravitációs kezelő és a krioszauna. Ennek köszönhetően több gyógyászati céllal érkező vendég érkezhet Lentibe és a tartózkodási idejük is növekedhet.

A fürdő bejelentése szerint a felújított fedett fürdő három medencéjét már idén, várhatóan december 22-én meg fogják nyitni. Ez azt jelenti, hogy a fedett medencekínálat gyógyvizes medencével, gyerekpancsolóval és tanmedencével bővül. A fedett úszómedence és a félig fedett hidromasszázs medence megnyitására még egy kicsit várni kell. Illetve a fürdő továbbra is a nyári bejáraton közelíthető meg.

A Lenti Termálfürdőbe látogató vendégek egyébként jelenleg is használhatják a fedett élményfürdőt, a szaunavilágot, a kültéri gyógymedencét és az energiaparkot.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek