2024. április 27., szombat - Zita

Turizmus

Crowne Plaza nyílt a korábbi Westend-beli Hilton helyén

419

Július 28-án ünnepélyesen megnyitották a világ egyik legnagyobb üzleti hotelmárkájának első budapesti szállodáját a Nyugati Pályaudvar szomszédságában. A 230 szobával és 13 rendezvényteremmel rendelkező szálláshelynek most még csak az első két szintje lakható.

A most kezdődő, úgynevezett soft opening időszakban csak a felújítás első szakaszában elkészült fogadóterekben és két emeleten üzemel, valamint megnyitották az Axis Café and Lounge nevű specialty kávézót a külföldi és magyar közönség számára.

Gránit Pólus a tulajdonos

A teljes Váci úti épületet decemberben adja át az épület tulajdonosa, a Westendet is üzemeltető Gránit Pólus, az avatóünnepség szalagját Demján Sándorné vágta át. A vállalat összesen 10 millió eurót költ a renoválására, hogy a XXI. századi üzleti utasok igényeinek a lehető legnagyobb mértékben megfeleljen az IHG Hotels and Resorts-hoz tartozó Crowne Plaza Budapest.

A felújítás a lengyel Tremend építésziroda tervei alapján valósul meg; a tervezőket a Nyugati pályaudvar ikonikus építészete, anyagai, textúrái és színei inspirálták.

westhot2

Co-working terek, zavartalan pihenés

“A filozófiánk szerint az üzleti út emberközeli élmény, ahol a minőségi alvásra, az egészséges életmódra és ételekre, a kulturális élményekre és az emberek közötti kapcsolatokra nagy hangsúlyt fektetünk.” - mondta Maurice Janssen igazgató az ünnepélyes megnyitó alkalmával.

A szállodában például az úgynevezett Sleep Advantage program keretében a zavartalan éjszakai alvásra kiemelten figyelnek akusztikai megoldások, sötétítés, alvás élményét fokozó ágyazás és aromaterápiás módszerek segítségével. A pihenés mellett az üzleti utazók rugalmasságra vágynak, inspiráló munkakörnyezetet, azonnali kiszolgálást, tápláló ételeket és a munka elvégzéséhez szükséges technológiát keresnek. Ezért a szállodát meghatározó belsőépítészeti megoldások is ezt támogatják a szobáktól a lobbyban található co-working terekig, amelyeket a vendégek és a hazai közönség is ingyenesen használhatnak.

A belsőépítészetet kiegészíti és a lokális kulturális élményt elmélyíti, hogy a falakon a kortárs magyar geometrikus és absztrakt művészet meghatározó alakjainak munkáival, többek között Haász István, Horváth Lóczi Judit és Robitz Anikó sorozataival találkozhat az utazó.

westhot3

Slow breakfast

A Váci úti terasszal rendelkező újhullámos kávézóban, az Axis Café and Lounge-ban délután 2-ig várják a magyar közönséget is reggelire, és egész napos szezonális konyhával készülnek. Itt a hangsúly a lokálisan beszerzett, fenntartható, egészséges ételeken van. A helyi szörpök, sör és magyar borok mellett az újhullámos kávét Bányai László magyar származású costa ricai kávéfarm tulajdonostól szerzik be, és 2020 legjobb tortáját is jegyző Hisztéria cukrászda süteményeit kínálják a vendégeknek. A Hisztéria cukrászatot többgenerációs vendéglátós család irányítja; a nagyszülők fiatalon az Utasellátóban kezdték karrierjüket, mára 5 prémium cukrászdával rendelkeznek. Külön érdekesség, hogy a süteményeket a legendás Orient Express vonatain is felszolgálják.

westhot4

A vonatok közelsége meghatározó

“A Nyugati pályaudvar közelsége nemcsak belsőépítészeti szempontból jelent igazodási pontot. Izgalommal figyeljük az európai vasúti közlekedés megítélésének változását ebben az egyre környezettudatosabb, poszt-Covid korszakban. Csehországban, Ausztriában és Szlovákiában is vannak szállodáink, a vonatok pedig az egész régiót átszelik Pozsonytól, Prágán át Bécsig.” - mondta el Maurice Janssen.

Folytatják a felújításokat

A szálloda felújításának következő lépéseként, néhány hét múlva adják át a lenyűgöző kilátással rendelkező, vendégeknek kialakított fitnesztermet. A következő nagy átadás decemberben várható, ekkor fejezik be a tárgyalók, rendezvénytermek és bálterem felújítását, és nyílik meg a városra néző teraszos közösségi tér, a Club Lounge, valamint elkészül a nagy tetőterasszal rendelkező étterem, a Cult, melyet 2022-ben nyitnak meg a nagyközönség számára.

Mi tudható az IHG Hotels & Resorts-ról?

Az IHG Hotels & Resorts egy globális vendéglátóipari vállalat. A 16 szállodamárkából és a világ egyik legnagyobb szállodai hűségprogramjából, az IHG Rewardsból álló családjával az IHG több mint 100 országban közel 6000 szállodával rendelkezik, és további 1800 nyitása várható a következő öt évben.

Az IHG Hotels & Resorts-nak a Crowne Plaza a harmadik szállodája Magyarországon az InterContinental Budapest és a budaörsi Holiday Inn mellett, 2022-től pedig már a Holiday Inn Express márka is jelen lesz hazánkban. A Crowne Plaza Hotelnek több mint 420 hotele működik jelenleg világszerte, több mint 60 országban üzemel közel 120 ezer szobával, és közel 100 új hotel előkészítésén dolgoznak.

| Forrás: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

Április hónap MILWAUKEE gépe!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Április 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Tartalom galéria

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

Hungária koncert - Most vagy soha, 2024. június 1.

More details
Hokitavasz, 2024. május 7.

Hokitavasz, 2024. május 7.

More details
Lord of the Dance, 2024. május 24.

Lord of the Dance, 2024. május 24.

More details
Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

Smart Sport Expo és Fitness Fesztivál, 2024. június 2.

More details
Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

Szoboszlai Live - interaktív talkshow, 2024. május 30.

More details
40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

40. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság, 2024. május 22-26.

More details
A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

A 7 oktávos világsztár Magyarországon, 2024. május 4.

More details