Nyomtatás

Közvetlen vonat indul Budapest és a Tisza-tó között kerékpáros turistáknak

304

Új kerékpáros és közösségi közlekedési fejlesztések segítik a belföldi turizmust, egyre több környezetkímélő lehetőség közül választhatnak a kirándulók – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára sajtótájékoztatón.

Május 1-jétől a kerékpáros turisták érdekében közvetlen vonat indul Budapest és a Tisza-tó között, menetideje csak 2 óra 15 perc lesz. A vonatban nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsi közlekedik majd legalább 32 kerékpárhellyel, de igény esetén akár 80 biciklit is el tudnak helyezni rajta – jelentette be Schanda Tamás.

Ugyancsak május 1-jétől ismét elérhetőek a kedvezményes, 990, illetve 2490 forintos Balaton24 és Balaton72 napijegyek, amelyeket a 26 éven aluliak olcsóbban, 660 és 1650 forintért vehetnek meg.

Az egy- és háromnapos jegyekkel korlátlanul lehet utazni a tó körül, valamint a Tapolca-Sümeg szakaszon, a balatonfenyvesi kisvasúton, és a Balatonfüred és Tihany között közlekedő, a Volánbusz által közlekedtetett autóbuszokon. A kedvezményes lehetőségek részleteiért érdemes felkeresni a MÁV honlapját.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a sajtótájékoztatón kiemelte: a kormány arra számít, hogy pénteken elérhető a négymillió beoltott, ami ismét vízválasztó lesz. Megnyitnak a beoltottak, illetve a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára olyan régen várt szolgáltatásokat, amelyek például a turizmushoz kapcsolódnak.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek