Nyomtatás

ETC: az európaiak többsége tavasszal külföldi utat tervez

329

A tavasszal külföldi utazást tervező európaiak száma 20 százalékos növekedést mutat tavaly novemberhez képest - derült ki az European Travel Commission (ETC) friss jelentéséből.

Az ETC jelentése szerint az elkövetkező fél évben utazni szándékozó európaiak száma is kismértékben, 49 százalékról 52 százalékra nőtt.

Az ETC felmérése azt mutatja, hogy az európai lakosok pozitívabban tekintenek elkövetkező utazásaikra. Legtöbben a télben még nem gondolkodnak, a résztvevők mindössze 12 százaléka tervezett utazást az idei év első két hónapjában - írja a SchengenVisaInfo.com.

A felmérésből az is kiderül, hogy az Európán belüli külföldi utazás az elsődleges választás, mivel a válaszadók többsége inkább egy másik európai országba szeretne utazni (40 százalék), mintsem belföldre (36 százalék).

„A megkérdezett európaiak csaknem 63 százaléka rövidebb, szabadidős célú utazást, további 21 százalékuk rokon- és családlátogatást tervez. Üzleti céllal a válaszadók 9 százaléka utazna”- olvasható az ETC legfrissebb jelentésében.

Annak ellenére, hogy sok ország továbbra is szigorú megelőző intézkedéseket vezet be, illetve tart érvényben, hogy megakadályozzák a koronavírus új változatainak elterjedését, úgy tűnik, a kontinens lakossága egyre komolyabban reménykedik a mielőbbi utazásban, miután az Európai Unió jóváhagyta a vírus elleni vakcina alkalmazását, és Európa-szerte tömegek oltását kezdték meg. (Jóllehet, a híradások arról is szólnak, hogy kontinens-szerte hiány van oltóanyagból – A Szerk.)

A tanulmányban résztvevő európaiak 52 százaléka válaszolt igennel arra, hogy hajlandó légi úton utazni, míg szeptemberben ez az arány csak 49 százalékos volt.

Az ETC jelentése azt is igyekezett felmérni, milyen hatással vannak az európaiak utazási kedvére a világszerte bevezetett egészségügyi és biztonsági protokollok (pl. távolságtartás, maszkviselés, stb.). A válaszadók 67 százaléka biztonságban érzi magát, és megnyugtatónak tartja a megelőző intézkedéseket, ami számukra lehetővé teszi, hogy élvezhessék az utazást. Az európaiaknak csak 22 százaléka állítja, hogy az ilyen intézkedések bizonyos mértékig ronthatják az utazási élményt, míg további 11 százalék azt állítja, hogy ez számukra nem jelent semmilyen különbséget.

(Forrás: turizmusonline.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek