Nyomtatás

Egészségmegőrzés indul(ásra készen)

476

Jelenleg a wellness hotelek csak üzleti utazókat fogadhatnak, így az egészségmegőrző szolgáltatásaikat nem kamatoztathatják. Az általunk megkérdezett hotelek a korábbinál is nagyobb hangsúlyt fektetnek a higiéniára, távolságtartásra és egybehangzóan állítják: nagyon várják már a szigorítások enyhítését.

Megtartott munkaerő

„Mint minden felelős szolgáltató, mi is kidolgoztunk egy saját COVID kézikönyvet, ami sok esetben a kötelező rendeleti szabályokon túlmutat, szigorúbb azoknál. Nagyon figyelünk a távolságtartás biztosítására, akár a check in-nél, akár az étkezésnél. A higiéniés előírásokat eddig is komolyan vettük, de a helyzetre való tekintettel, sokkal intenzívebb és gyakoribb a fertőtlenítés, takarítás a házban. Átestünk egy COVID auditon is, követjük az MTÜ COVID kézikönyvét és a Népegészségügyi iránymutatásokat is”- mondta el Polgár András, a Thermal Hotel Visegrád vezérigazgatója.

A szálloda hivatalosan nincs zárva, de üzleti vendégük nem nagyon van. Az üzleti utasok korábban a rendezvényeik miatt szálltak meg nálunk, de most rendezvények sincsenek. Ennek ellenére megtartották a munkaerőt, nem bocsájtottak el senkit, próbálják a költségeket úgy menedzselni, hogy ezt továbbra is fenn tudják tartani, amiben segítségükre van az állami támogatás. A felszabadult időt igyekeznek hasznosan eltölteni: szépítgetik a házat, azokat a munkákat végzik el, amik nem igényelnek sok forrást és persze készülnek az újraindulásra.

Egy nap pihentetés – a szobáknak

Antal Bernadett, a Laroba Wellness Hotel menedzsere elmondta: alapos fertőtlenítés és ózonozás után legalább egy napig üresen hagyják a szobákat, mielőtt új vendég foglalhatná el azokat. „Az a szerencsénk, hogy vannak olyan szobák, amelyekben kétszemélyes jacuzzi van, így mégis kaphat némi wellness élményt az a vendég, aki ezt választja – bár az üzleti utazókra ez nem jellemző”- tette hozzá a szakember.

Ahogy az összes hazai szállodának, a Laroba Wellness Hotel-nek is nagyon lecsökkent a forgalma 95% a csökkenés aránya, de legalább nem esett vissza teljesen nullára: „a házzal szemben villamosítják a vasútvonalat, valamint a környéken nagy felújítások zajlanak, így szerencsére vannak üzleti utazóink” – tudtuk meg a menedzsertől.

Remélik, hogy már januárban kinyithatnak

Müller-Pápai Zsuzsa a Spirit Hotel Thermal Spa*****superior stratégiai igazgatója elmondta, remélik, hogy már januárban kinyithatnak. A higiéniára nagy hangsúlyt fektettek eddig is: a kezelések között több időt hagynak, hogy legyen idő minden felület fertőtlenítésére és a szellőzetésre.

„A Spirit Hotel kiváló adottságokkal rendelkezik, az összesen 22 darab medence hatalmas vízfelületet biztosít a vendégek részére, ami azt is jelenti, hogy a medencék terheltsége alacsony. Ebből a szempontból is nagyon biztonságos nálunk, tehát ha lehetőség lesz rá, szeretnénk megnyitni a medencéinket”- mondta el az igazgató. A további szolgáltatások kapcsán hozzátette, hogy a szauna szeánszok nagyon népszerűek a szállodában. Mióta a vírushelyzet kialakult, 18-20 főben korlátozták a résztvevők számát, ennyien ugyanis kényelmesen, érintkezésmentesen elférnek ezeken a programokon. Ráadásul az év első felében, január-februárban bővítik a finn szaunát, így még tágasabb és biztonságosabb lesz.

Az idei év tehát úgy tűnik, meghatározó. Az alacsony foglaltság remélhetőleg marad az idei év sajátja, a szigorúbb biztonsági intézkedések pedig elkísérik a szállodákat az elkövetkező években is.

(Forrás: turizmusonline.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek