2024. szeptember 19., csütörtök - Vilhelmina

Szabadidő

Jön a Cinemira, a gyerekek és kamaszok filmes ünnepe!

102

A Cinemira Nemzetközi Gyerek -és Ifjúsági Filmfesztivál október első két hétvégéjén várja a kamaszokat és gyerekeket izgalmas filmes programokkal: közel száz rövidfilm és animáció, premier előtti díjnyertes mozifilmek, élő koncertek, interaktív filmes workshopok, valamint sztárvendégek teszik emlékezetessé a két hétvégét. A szervezők célja, hogy tartalmas és inspiráló élményeket kínáljanak a fiatal generációknak, miközben lehetőséget adnak a kreatív alkotásra és a világ különböző részeiről érkező fiataloknak szóló filmek megismerésére, amelyek nagy részét csak a Cinemirán láthatják.

Október első két hétvégéje a gyerekek és kamaszok filmes ünnepe! Mind két hétvégén óránként induló rövidfilmek és rövid animációk várják korosztályok szerinti bontásban a fiatalokat, olyan témákkal amelyek a mindennapjaikat is érintik, és nyújthatnak kapaszkodót az életükben. A díjnyertes filmek idei témái többek között a gyerek és kamasz test változásai, a barátság és összetartás, empátia, a környezeti változások hatásai, a mobiltelefon és internetfüggőség, az első szerelem, és a különböző kultúrák izgalmas szokásai, ünnepei.

Díjnyertes premier filmek a Cinemirán

Magyar premier a Mások színei (Colors within), többek közt a rangos Shanghai Filmfesztiválon díjazott japán anime, valamint a Semmit sem érzek című dán dokumentumfilm az internetfüggőségről, mely először itt látható Budapesten. Itthon először a Cinemira KIDS-en vetítik a Berlinalén is versenyzett Rókus és Rézi megmenti az erdőt című csodálatos animációs filmet, és egy különleges, fagyizós vetítéssel ünneplik az idén 50 éves Keménykalap és krumpliorr című magyar gyerekfilm klasszikust.

Izgalmas kulisszatitkok díjnyertes filmesektől és sztároktól

A vetítések mellett alkotókkal és profi stáb tagokkal is találkozhatnak a fiatalok. A Cinemira YOUTH ifjúsági hétvégén (október 5-6) a Corvin Moziban olyan díjnyertes rendezők, mint Reisz Gábor, Szimler Bálint, Straub Viktória, az Azahriah film alkotói, a Krúbi klipeket is rendező Mazzag Izabella, Petrilla Orsolya filmes smink és maszkmester és Steinhauser Andrea casting director előadásain vehetnek részt és kérdezhetnek.

A Cinemira KIDS-en pedig október 12-13-án a Kristályban a gyerekek és családjaik filmes állat trénerekkel, profi természetfotóssal, olyan menő mozik, mint az Agymanók, a Garfield vagy a Wednesday szinkron sztárjaival, és olyan csodálatos színészekkel, mint Tenki Réka találkozhatnak.

Így fejlesztheted a gyermeked kreativitását

Cinemira nem csupán egy szórakoztató program, hanem hosszú távon is hozzájárul a gyerekek kreatív kibontakozásához. A fesztivál mottója: "Mozizz és alkoss!" . A rendezvény igazgatója, Lakos Nóra szerint „Fontos, hogy a gyerekek ne csak passzív nézők legyenek, hanem kipróbálják a filmkészítés sokszínű művészeti lehetőségeit a közös alkotáson keresztül.”

A fesztivál mindkét hétvégéjén kivételes lehetőséget kínál a casting program, ahol igazi szereplőválogatáson vehetnek részt, azok akik filmekben, sorozatokban szeretnének szerepelni. A kreatív alkotók saját LEGO animációt forgathatnak, 35mm-es filmre karcolhatnak, festhetnek saját manga képregényt, vagy saját csapót, kérhetnek profi filmes sminket és green screen előtt fotózkodhatnak. Azok számára, akik a filmkészítés iránt komolyabban is érdeklődnek, hasznos információkat ad a Hogyan finanszírozd a következő kisfilmedet program.

A Cinemira tökéletes helyszín arra, hogy a gyermekek és fiatalok megtapasztalják, hogyan válhatnak a digitális világ alkotóivá, ne csak fogyasztóivá.

A Cinemira KIDS-en a gyerekek kipróbálhatják magukat kaszkadőr- és tánckoreográfia, természetfotós és képregény készítő workshopokon, és idén először  LUSH fürdőbomba készítés is szerepel a kínálatban. Fotózhatnak mókusokat természetfotóssal a Margitszigeten és részt vehetnek a Ringató és Palya Bea koncerteken. Sőt Palya Bea a legújabb videóklipjét is együtt forgatja a gyerekekkel a fesztiválon.

A workshopokon szerzett élmények és a különleges filmek segítenek, hogy a fiatal generációk megismerjenek különböző kultúrákat, támpontot kapjanak az életükkel kapcsolatos kérdésekre, és alkotóként is kipróbálják magukat. Különösen fontos, hogy a gyerekek már fiatal korban megtanulják, hogyan használhatják a technikai eszközöket kreatív célokra.

Kisebb és nagyobb gyerekkel is érdemes eltölteni egy inspiráló hétvégét a Cinemirán.

A Cinemira YOUTH
október 5-6-án várja a fiatalokat Corvin Moziban

A Cinemira KIDS
október 12-13-án a Margitszigeti Kristály Színtérben.

További információ:

YOUTH web: https://www.cinemira.hu/teen/programfuzet/

KIDS web: https://www.cinemira.hu/kids/

Cinemira YOUTH Facebook event

Cinemira KIDS Facebook event

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

Ingyen szerszámkészlettel, BETA műhelyberendezést!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Szeptember 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Tartalom galéria

Rendezvény ReStart Konferencia 2024, 2024. október 3.

Rendezvény ReStart Konferencia 2024, 2024. október 3.

More details
Szállodák éjszakája, 2024. október 18-19.

Szállodák éjszakája, 2024. október 18-19.

More details
Specialty kávé és kortárs művészet: új kulturális tér nyílt Budapesten

Specialty kávé és kortárs művészet: új kulturális tér nyílt Budapesten

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Pestext Irodalmi Fesztivál, 2024. szeptember 26-28.

Pestext Irodalmi Fesztivál, 2024. szeptember 26-28.

More details
FIN - Fehérvári Irodalmi Napok, 2024. szeptember 18-21.

FIN - Fehérvári Irodalmi Napok, 2024. szeptember 18-21.

More details
Pécsi Napok, 2024. szeptember 18-22.

Pécsi Napok, 2024. szeptember 18-22.

More details
Pákozdi honvédfesztivál, 2024. szeptember 28-29.

Pákozdi honvédfesztivál, 2024. szeptember 28-29.

More details
Romantikus Reformkor, 2024. szeptember 27-29.

Romantikus Reformkor, 2024. szeptember 27-29.

More details