Nyomtatás

Mézes Gergő Méhészete | Mézmúzeum

821

A méhészet csodálatos, a méhek világának komplexitása, rendkívül összetett és érzékeny közössége, a természet és a méhek közötti összhang lenyűgöző. Te is részese lehetsz ellátogatva Vizsolyba, a Mézmúzeumba, ahol testközelből betekintést nyerhetsz ebbe az utánozhatatlan miliőbe.

A méhek természetét és életritmusát alapul vevő komplex méhészeti tevékenység jelenti a méhész szakma jövőjét, ezt mutatjuk be minden érdeklődőnek.

A Mézmúzeumba betérők nem csupán mézeket kóstolhatnak, hanem megismerkedhetnek a méhészkedés történetével, régi méhészeti eszközökkel, a méhészet alapjaival, kipróbálhatják a szakma alapfogásait, s akár saját mézet is „pörgethetnek”. Az interaktív méhészeti lehetőséget kínáló múzeum szeretettel várja az iskolásokat, felnőtt csoportokat, nyugdíjasokat, családokat, párokat és minden természetszerető érdeklődőt. Méhészkalapot 50 főig tudunk biztosítani.

Méhész élményprogramok

Meg tudod különböztetni a méhanyát a dolgozótól? Kik maradnak a kaptárban télire? Mivel táplálkoznak a méhek? Egyáltalán mennyi méhecske él átlagosan egy kaptárba? Mit jelent az, hogy anyanevelés? Mennyi virágot látogatnak meg a méhek, hogy egy kiló mézet kapjunk? A kristályos méz hamis? Netán egyéb kérdésed is van?

Jó szívvel biztatlak! Ha a környéken jársz, térj be Vizsolyba, a Mézmúzeumba! Ha pedig szállásra is szükséged van, hajtsd nyugodt álomra fejed a Mézes Vendégház- Apiterápiás központunkban.

Időpont: egész évben
Helyszín: Vizsoly
További információk: mezesgergo.hu

| Forrás és fotó: mezesgergo.hu

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek