Nyomtatás

Hauszmann-kiállítással és egy új történelmi sétával nyit a Budavári Palotanegyed

2021-05-03 358

Új kiállítással és történelmi sétával várják a látogatókat keddtől a Budavári Palotanegyedben a járványügyi korlátozások enyhítések eredményeként.

A már jól ismert programok mellett új látnivalókkal is találkozhatnak az érdeklődők: A Hauszmann-sztori címmel egy teljesen új, ingyenes kiállítás mutatja be a Budavári Palotanegyed újjászületését, a Budai Várséták kínálata pedig egy látványos föld alatti élménysétával kiegészülve indul újra.

Május első hetében indulnak újra a vezetett séták is, amelyeken résztvevők a budai vár történetét és titkait ismerhetik meg. A Budai Vársétákon különlegesség a Hájim öröksége című új élményséta, amely a Várhegy zegzugos pincerendszerébe kalauzolja a látogatókat, képeken, hangokon és illatokon keresztül idézi meg a középkorban virágzó zsidónegyed életét.

A sétán megtekinthető Magyarország legrégebbi fennmaradt zsidó rituális fürdője.

budava2
Május első hetétől ismét felkereshető a Várkert Bazárban az Új világ született című történelmi kiállítás. A Terror Háza Múzeum tárlata új szempontok alapján, élményszerűen mutatja be az első világháborút és a nyomában felfordult társadalmakat, két pusztító diktatúra térnyerését a 20. századi Európában.

budava3

A Várkert Bazár déli panorámateraszán június végéig a szecesszió plakátművészetével is találkozhatnak a látogatók.

Faragó Géza művészi plakátjai közt sétálva lehet csodálni a különleges panorámát. A programok az érvényes járványügyi szabályozásoknak megfelelően látogathatók

(Forrás: roadster.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek