Nyomtatás

Indul a TeenLab – A gyerekek egész életére hatással lehet a Bálint Ház legújabb programja

332

A JCC Budapest – Bálint Ház legújabb programja olyan délutáni elfoglaltságot kínál kamaszoknak, amelyek mai, izgalmas témákba és szakmákba nyújtanak betekintést.

Sok szülőnek okoz gondot, hogy mit csináljon a gyerek iskola után, amíg ő dolgozik. A legjobb persze olyan elfoglaltságot keresni, amiből egyszerre profitál is a gyermek, és élvezi is. A TeenLab pont erre a problémára ad választ! Kurzusaik a mai kor gyermekei számára is érdekesek, és akár egész életükre hatással lehetnek.

Olyan területekbe kóstolhat bele a 12-17 éves korosztály, mint a játék- és webfejlesztés, a motion graphics, vállalkozó (start up) ismeretek, zeneszerzés, fotózás, elektronikai ismeretek vagy a videókészítés, 2022-től pedig indul a design és a zenekari hangosítás is. Az élményalapú iskola különlegessége, hogy a résztvevőknek nem kell rögtön eldönteni, melyik kurzust választják, mert a félév elején svédasztalszerűen belekóstolhatnak akár mindegyikbe, amíg meg nem találják a hozzájuk legközelebb állót.

Fiatal mentoraik, akinek egy része már ismert is a zsidó közösségen belül, segítenek abban, hogy az új ismeretek nem iskolás módon, szakkör-jelleggel, hanem mai nyelven, izgalmasan jussanak el a kamaszokhoz. A helyszín a Bálint Ház a Révay utcában, így a nagyobbak egyedül is könnyen meg tudják közelíteni, de szülői kísérettel is praktikus a belvárosi lokáció – főleg, ha több kurzust választ a gyerek, akár a hét több napján.

Kenesei Marcell, a JCC Budapest – Bálint Ház igazgatója nagyon izgatott az új projekttel kapcsolatban. „Minden új programunknak örülök, de a TeenLab kicsit kiválik a sorból. Nagyon nehéz az új generációt, a mai tizenéveseket eltalálni, ehhez innovatív programok kellenek, melyek igazán hasznossá teszik a zsidó közösséget szülők és gyerekek számára egyaránt. A TeenLab ezt teljesíti.” Azt is hozzátette, hogy reményeik szerint ez nem csak egy délutáni iskola lesz, hanem egy olyan klub, ahol a gyerekek egymással is jól érzik magukat, és egy új, fiatal zsidó közösség alakul.

A program megálmodója, Harsányi Eszter már nem először hoz létre valami olyat Magyarországon, ami még nem volt. Vállalkozása, a NestingPlay eltérű képességű gyermekeknek segít abban, hogy ők is ugyanúgy játszhassanak, mint egészséges társaik. „Nekem is van kiskamasz gyerekem, ezért én is szembesülök azzal, amivel a legtöbb szülő, értelmes programot ajánlani neki a lövöldözős játék helyett. De talán felkelti az érdeklődését, ha ő fejleszti le azt a játékot!” – mondta el.

A TeenLab az iskolakezdés első hetén, szeptember 4-én nyílt napot tart, melyre nem szükséges a regisztráció. A programról bővebben a weboldalán és a Facebook-oldalán lehet olvasni, a kurzusok szeptember 20-án kezdődnek.

| Forrás: akibic.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek