Nyomtatás

Hamburger receptek a hamburger világnapjára

533

Habár a hamburgert az amerikai gasztronómia egyik alappilléreként tartjuk számon, ez az étel a németirszági Hamburgból származik, ahol a mai hamburgerekhez hasonló szendvicseket ár a 19. században is forgalmazták. Ez a nap az evés élvezetéről szól: kóstoljunk meg mi is egy szaftos hamburgert!

A hamburger persze minden nemzet számára ismerős, köszönhetően például a McDonald’s-nak, de sok ember hite szerint a strandokon és pályaudvarokon található félkilós szörnyetegek az igazi finomságok.

Az utóbbi években viszont kissé átalakult a hamburger megítélése. Budapest gasztronómiai fejlődésével minden jelentősebb kocsma, pub és étterem elkezdte kifejleszteni a saját, speciális burgerét, illetve a külön szendvicsekre specializálódott éttermek is színes foltjai lettek a fővárosnak. A hamburger napjainkban lassan de biztos elveszti pályaudvaros-mekis jellegét és rangos főétellé alakul, ami nem jelent egyet egy zsömlébe rejtett hússzelettel, sokkal inkább ízek izgalmas és bátor kombinációjával.

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek