Nyomtatás

Időtlen luxus: újra megnyitott Balatonfüred ikonikus szállodája

897

Tisztelve több mint két évszázados hagyományait, de szem előtt tartva a 21. század követelményeit és trendjeit újult meg a balatonfüredi Anna Grand Hotel.

Történelme és egyedisége miatt a balatoni szállodákat tekintve bátran soroljuk külön kategóriába az alapos megújuláson átesett Anna Grand Hotelt. Fél év alatt tényleg csodát tettek az 1786-ban felhúzott épületben, mert a frissen illatozó hely falai között mászkálva senki se mondaná meg, hogy pár hónappal ezelőtt még építési területen kellett szlalomozni a sittes zsákok között.

Az egyik legattraktívabb balatoni település ikonikus szállodája majd’ minden négyzetcentiméterén a legfinomabb anyagok és színek harmóniáját hozza, de nyugodtan hozzátehetjük az otthonosságot és a puhaságot is – utóbbi kettő mindjárt a lobby-ban üdvözöl, ahol olyan kényelmesek a kanapék és a fotelek, hogy már fél óra pihengetés után is “fenyeget” a kellemes elbóbiskolás veszélye.

Balatonfüred mindig is az előkelő magyar fürdővárosok közé tartozott; az odalátogatók megtapasztalhatják, ahogy

a történelmi örökség ötvöződik a modern eleganciával.

Amint viszont megérkezik az éj, máris változás érzékelhető és Balatonfüred pezsgő, esti hangulata dominál.

Az Anna Grand Hotel népszerűségét és történelmi jelentőségét a híres vendégeken, például Vörösmarty Mihályon, Jászai Marin vagy Kossuth Lajoson túl mi sem bizonyítja jobban, hogy már a 19. század derekán heti háromszor gyorskocsijárat biztosította, hogy a pesti vendégek lejuthassanak a divatosnak számító Nagyvendéglőbe, melynek nevét 1889-ben változtatták Grand Hotelre.

Ez az a név, amely aztán a hosszú évtizedek alatt összefonódott a legendás Anna-báléval,

2014 óta pedig a Miss Balaton versenyek gáláinak és kísérőrendezvényeinek állandó helyszínéül szolgál (mostanság akár 1800 főt is képes befogadni).

A teljes cikk: Időtlen luxus: újra megnyitott Balatonfüred ikonikus szállodája

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek