Nyomtatás

Fordulópont előtt a napelempiac, minden eldőlhet

391

Most azt kell eldöntenie a piacnak, hogy az akkumulátorok mellett az energiamenedzsmentet milyen arányban választja – mondta az Indexnek Házi Ádám. A Wagner Solar fejlesztési igazgatója szerint a napelem jövője inkább a vállalati szektorban keresendő, semmint a családi házak tetején.

Legutóbb a magyar kormány újra egy kicsit elodázta a dolgokat, és legközelebb augusztusban kell döntenie az Energiaügyi Minisztériumnak arról, hogy a napelemes rendszereknél mikortól engedik ismét a visszatáplálást a hálózatba.

Jelenleg az egész piac a földbe állt. Aki tudta, az tavaly október 31-e előtt beadta az igényét, de jelenleg ennek a csoportnak egy része is csak várja a hálózati szolgáltató válaszát. Holott most még a szerződők beléphetnek a szaldós rendszerbe, csak a mostani helyzetben nem lehet visszatáplálni, de amint eltörlik ezt a szabályt, várhatóan megnyílik a visszatáplálás azoknak is, akik még nem indították el az engedélyeztetést, de 2023. december 31-ig szerződnek. Ennek ellenére a napelem jelene inkább a vállalati szektorban keresendő, semmint a családi házak tetején

– mondta lapunknak Házi Ádám, a Wagner Solar fejlesztési igazgatója.

Fordulópont előtt a napelempiac, minden eldőlhet

| Fotó: index.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek