2024. március 29., péntek - Auguszta

Hírek, elemzések

Így néz ki a jövő konditerme

381

Népszerűek az ország legmodernebb automatizált fitnesztermei. Magyarországon becslések szerint csak a felnőtt lakosság töredéke sportol rendszeresen, ezen a tendencián pedig a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások finoman fogalmazva sem javítottak. Ezt az időszakot a konditermek is megsínylették, de már látszik a fény az alagút végén. Az ország legmodernebb automatizált fitneszterem hálózatának a GYMtronic egységeiben a beléptetéstől kezdve a bérletvásárláson át az öltözők használatáig minden automatizáltan működik a nap 24 órájában.

A jövő konditerme egyúttal egy kiváló üzleti lehetőség is befektetőknek, akik egyetlen terem létrehozásával akár ötször akkora profitra tehetnek szert havonta, mintha egy lakóingatlant adnának bérbe.

Optimista becslések szerint is mindössze a magyar lakosság ötöde végez kisebb-nagyobb gyakorisággal intenzívebb testmozgást, ami uniós szinten is rendkívül alacsony arány. A sport egészségre gyakorolt hatása mindazonáltal nélkülözhetetlen, ezért is lenne hatványozottan fontos, ha minél többekkel meg lehetne szerettetni a különböző sportokat és az azzal járó élményt.

Győrfi Krisztián arról beszélt, a kezdőktől a haladó testépítőkig a konditermi vendégek jelentős részének elveszik a kedvét a mozgástól a profi sportolók, akik mellett sokan nem érzik magabiztosnak magukat, elveszítik ezáltal a kevés önbizalmukat is. Az edzőtermek ráadásul az elmúlt két évben többször is kongtak az ürességtől, mert a koronavírus-járvány miatt egyáltalán nem, vagy csak rendkívül korlátozott körülmények között tarthattak nyitva.

„Rá kellett döbbennünk, hogy 2022-ben már teljesen mások a fogyasztói szokások és a konditermekbe járók igényei. Sokan dolgoznak váltott műszakokban, így szabadidejükben már nem volt lehetőségük éjszaka edzeni, de rengetegen akadnak olyanok is, akik nem szeretnek zsúfolt közegben lenni. Emellett ott vannak a tulajdonosi oldal nehézségei is, hiszen munkaerőhiányban szenvednek, a covid miatti bizonytalanságok pedig oda vezettek, hogy recepcióst is nagyon nehéz találni” – magyarázta.

A konditermek új generációja

A 10 éve fitnesztermi beléptető rendszereket fejlesztő és kivitelező Győrfi Krisztián elmondta, szükségét érezték annak, hogy leegyszerűsítsék a konditerembe járást a vendégeknek. Így jött Magyarország legmodernebb automatizált fitneszterem hálózatának az ötlete, amely Pécsen és Mosonmagyaróváron is elsöprő sikert aratott, és jelenleg is további termek nyitásáról zajlanak tárgyalások más hazai városokban is.

A GYMtronic termeiben az első belépés minden vendég számára ingyenes. Az ajtót egy QR olvasó segítségével lehet nyitni, az előtérben található automatából akár készpénzzel is megvásárolhatók a bérletek.

„A termekben a fürdőkhöz hasonlóan koedukált öltözőket találni különálló zuhanyzókkal felszerelt öltözőfülkékkel. Ez egyrészt azért is előnyös, mert sok vendég szégyellős és nem szeret mások előtt levetkőzni, másrészt pedig biztonságos is, mert minden szekrény be van kamerázva, így a lopásokat is megelőzhetjük, szükség esetén viszont azonnal elő lehet keríteni a tettest” – sorolta, hozzátéve, hogy az első csavartól az utolsóig minden saját fejlesztés és 100 százalékban magyar gyártmányú.

Befektetés életre szóló garanciával

Az automata fitneszterem a piacon szinte páratlan üzleti lehetőséget is kínál, hiszen két-három bérbe adható lakás árából nagyságrendileg ötször akkora bevételt termel, mint amit az ingatlanok tudnának. Ugyan a bekerülési költségektől és az adott városban elérhető bérlet áraktól függően változhat a befektetés megtérülési ideje, de az megközelítőleg 2-3 évre tehető.

Győrfi Krisztián ezzel kapcsolatban elmondta, jogtulajdonosként a franchise partnereknek minden esetben segítenek kiválasztani a megfelelő ingatlant. Analízist készítenek arról, hogy egy adott településen milyen konkurensek vannak, mekkora a sportolók aránya, miként lehet beférni a piacra. Ez alapján készül egy pontos számítás.

„Az automatizált fitneszterem egy olyan befektetés, amihez még csak érteni sem kell, mégis profitot hoz a konyhára apró betűs részek nélkül. Nem kell attól tartani, mint egy ingatlan esetén, hogy az albérlő felmond, hiszen ha itt valaki abbahagyja a sportot, jön helyette három másik” – mutatott rá.

A jövő fitnesztermeként emlegetett GYMtronic kialakításához, berendezéséhez, működtetéséhez minden adott a névtől a designon át a megnyitóig. A befektetőnek a szerződés aláírását és a helyszín kiválasztását követően a gépparktól az utolsó szappantartóig mindent leszállítanak a franchise megálmodói, akik a szervizelésre és az alkatrészekre korlátlan garanciát és teljeskörű üzemeltetést biztosítanak egyaránt 24 órás ügyfélszolgálattal.

I Forrás: Üzleti Hírszerzés

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

TERMESZ Szerszámház

BETA 2024. évi új AKCIÓS szerszámkatalógusa!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Olvasta?

Időrendben

« Március 2024 »
H K Sze Cs P Szo V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Tartalom galéria

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

More details
Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

Több mint 30 húsvéti program a Balatonnál 2024-ben

More details
100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

100 húsvéti és családi program, 2024. március 22. – április 1.

More details
Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

Matyó Húsvét, 2024.március 31 - április 1.

More details
Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

Húsvét az Állatkertben, 2024. március 29. - április 1.

More details
Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

Nemzetközi kézműves húsipari szakkiállítás Stuttgartban, 2024. szeptember 28-30.

More details
Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

More details
Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

Fényfestéssel, nyomozással és tobozkörúttal vár a Folly Arborétum húsvétkor

More details