Nyomtatás

A budapesti art mozik már készen állnak a nyitásra!

240

Ha minden jól megy és a beoltottak száma eléri a 4 milliót, a Budapest Film art mozijai e hét pénteken, vagyis április 30-án ismét elindítják műsorrendi vetítéseiket.

Persze van pár szabály, amit be kell majd tartani. A mozik csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók, amely mellé személyazonosságot igazoló okmány felmutatását is kérhetik. 18 év alatti személy csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttel látogathatja a mozikat. A filmszínházi személyzet maszkban fogadja a legbátrabb és már beoltott mozistákat, a nézőknek nem kötelező a maszk, de aki akarja, természetesen viselheti bent is. Az art mozik tervezett programja már elérhető a neten, és él az online jegyfoglalás lehetősége is.

Mindezek mellett a Távmozi is tovább működik, elvégre nincs még mindenkinek védettségi igazolványa, illetve vannak óvatosabb emberek, akik még kivárnak. Az előzetesen ide meghirdetett fesztiválok és filmnapok is maradnak a megjelölt időpontokban és a virtuális térben. Ehhez kapcsolódik az is, hogy április 30-án, pénteken lesz 120 éves az első magyar film (A táncz). Ebből az alkalomból a Nemzeti Filmintézet kezdeményezésére aznap a különféle tv-csatornákon és a streamingszolgáltatóknál több mint 100 kiváló magyar filmet nézhetünk majd meg. Ingyenesen lesz elérhető a Filmio.hu-n péntek reggeltől vasárnap éjfélig 15 felújított hazai filmklasszikus is, mint például a Hyppolit, a lakáj, a Szindbád, a Szegénylegények, a Bizalom, a Saul fia és a Fehérlófia.

(Forrás: welovebudapest.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek