Nyomtatás

Ismét aranyérmet nyert a Jammertal Borbirtok

289

A Jammertal Borbirtok Koh-I-Noor 105.6 2012 bora a Mundus Vini Spring Tasting 2021 borversenyen aranyérmet nyert.

A MUNDUS VINI-t a Meininger Kiadó alapította, a világ egyik legfontosabb borversenye. https://www.meininger-online.de/en/mundus-vini

Az évente beküldött 11 000 bor egyértelmű bizonyíték arra, hogy a verseny jelentősége jóval túlnyúlt Németországon. A borászatok valódi kompetitív nemzetközi környezetben szembesülhetnek saját teljesítményük színvonalával.

A magasan képzett nemzetközi zsűri borászokból, hivatásos borkereskedőkből, sommelier - kből és szakértő újságírókból áll. „Vak” kóstoló során értékelik a tételeket a Nemzetközi Szőlő- és Borszervezet (OIV) 100 pontos rendszerének megfelelően, melyet Union Internationale des Oenologues (UIOE) is elismer.

A MUNDUS VINI versenyeket évente kétszer rendezik meg.

Augusztusban egy nyári kóstolóval kapcsolódnak az őszi vásárokhoz és az év végi ünnepi üzleti időszakhoz. Egy tavaszi kóstoló februárban a világ talán legnagyobb borkiállítására, düsseldorfi ProWein -re készíti fel a piacot.

A Jammertal Borbirtok tradicionálisan kitűnően szerepel ezen a megmérettetésen is. Eddig 6 aranyérmet és 2 „Best of Show Hungary” elismerést gyűjtöttek be az évek során. Az idei, 2021-es „Spring Tasting” eseményen megkapták a hetedik aranyérmüket Koh-I-Noor 105.6 borukért. 91 pontra értékelték azon a versenyen, mely 25 éves története során egyetlen egy 100 pontos bor nem született. Az ebben a kategóriában nevezett 2 ’ 534 minta kevesebb, mint 1 % -ába kerültek ezzel a teljesítménnyel.

(Forrás: turizmusonline.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek