Nyomtatás

Már a boltokban is lehet gyógyszert venni

288

De csak bizonyos településeken és a veszélyhelyzet alatt.

A kétezer fő állandó lakosságszám alatti kistelepülésen működő napi fogyasztási cikkek kiskereskedelmi forgalmazásával foglalkozó üzlet gyógyszert akkor forgalmazhat, ha az egészségügyi államigazgatási szerv erre engedélyt adott. Az egészségügyi államigazgatási szerv a gyógyszer kiskereskedelmi forgalmazására jogosító engedélyt - az üzletet nyilvántartásba bejegyző - kereskedelmi hatósággal is közli – ismerteti a Magyar Közlönyben megjelent rendeletet a Napi.hu.

Akkor adható engedély, ha az üzlet megfelel a gyógyszertörvénybe és az egyéb jogszabályokba foglalt követelményeknek. Az engedély távollevők között kötött (például internetes) szerződések keretében történő értékesítésre nem jogosít.

Az engedélyt kapott bolt a gyógyszer beszerzésére elsősorban az üzlethez legközelebb található közforgalmú gyógyszertárral köt megállapodást. Ha az üzlethez legközelebb eső közforgalmú gyógyszertárral a megállapodás nem jön létre, más - a közúton történő megközelítés figyelembevételével legközelebb eső, legfeljebb 30 kilométer távolságra működő - közforgalmú gyógyszertárral köthető megállapodás.

(Forrás: infostart.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek