Nyomtatás

Négyméteres bagoly nyerte az óriás hószobrok versenyét

216

A Francia Alpokban található kisváros, Valloire 38. alkalommal rendezte meg nemzetközi hószobrász versenyét, melyen idén is a világ legjobb művészei vettek részt, 15 csapatban.

A koronavírus járvány ellenére is megrendezésre kerülő, négynapos verseny során a hószobrászok egy-egy négyméteres jégtömböt kapnak, melyből csodálatos szobrokat faragnak – írja a város honlapja.

A verseny vasárnap ért véget, az első díjat Stéphane Rabusseau, Benoît Mesnier és Olivier Chatelain vihette haza, “L’Envol du silence,” vagyis a csend repülése címet viselő remekművükkel, egy négyméteres hóbagollyal.

Valloire az egyetlen francia téli üdülőhely, amely hószobrász-versenyt szervez. Évről évre a világ minden tájáról érkező, nemzetközileg elismert szakemberek vesznek részt a versenyen, ahol négy nap alatt hihetetlen, sajnos múlandó műveket készítenek. A művészeti alkotások különösen éjszaka lenyűgözőek, amikor fényfestéssel világítják meg őket.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek