Nyomtatás

Kijárási tilalom: felére zuhant vissza a budapesti taxisok száma

496

Jóval nagyobb károkat okozott és még jelenleg is okoz a második hullám, mint a tavaszi.

A nagyobb fuvarszervező társaságok 50-60 százalékkal kevesebb fuvart teljesítenek, de vannak olyan szolgáltatók is – így például azok akik csak a nagyobb hotelek kiszolgálására fókuszáltak – akik gyakorlatilag tavasz óta munkanélküliek – mondta Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke a növekedés.hu-nak.

Az elmondása szerint este nyolc óra után megszűnik a mozgás a kijárási tilalom miatt. Napközben is jóval kevesebben veszik igénybe a személyszállítási szolgáltatásokat, hiszen a kávézók, mozik, színházak, múzeumok és azok a közösségi helyek mind-mind zárva vannak, ahol az emberek eddig találkozni tudtak.

Tavaly még a fővárosban közel hétezer taxiengedély volt érvényben, mostanra közel a felére csökkent a taxisok száma Budapesten és ez vidéken is hasonló lehet Mivel sokan ideiglenesen a taxikkal jelenleg ételt szállítanak, ezért pontos adatokat a jövő év közepére lehet közzétenni.

Az Országos Taxis Szövetség is gyors és célzott mentőcsomagot vár a kormánytól. Tavasszal első körben komoly segítséget kapott a személyszállítási ágazat, de mára olyan helyzetbe kerültek a szektor szereplői, ami rosszabb a tavaszi állapotoknál is, mert a kijárási tilalom bevezetésével gyakorlatilag megszűntek az esti, éjszakai és hajnali fuvarok. Azoknak a vállalkozóknak akiknek tavasszal még voltak tartalékaik, mára elfogytak.

(Forrás: infostart.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek