Nyomtatás

A Néprajzi Múzeum napja: egy újabb időszaki tárlat megnyitója

598

A hagyomány szerint az intézmény minden évben felidézi Xántus János 1872. március 5-i igazgatóőrré történő kinevezését. Xántus ázsiai expedíciója során gyűjtött hatalmas állattani anyagból, valamint 2500 darabos, párját ritkító kelet-ázsiai és borneói etnológiai gyűjteményéből hozta létre a Nemzeti Múzeum Néprajzi Osztályát, mellyel lefektette a későbbi Néprajzi Múzeum alapjait. A 152. évforduló alkalmából lehetőséged nyílik bejárni a múzeum minden szegletét izgalmasabbnál izgalmasabb ingyenes programok keretein belül.

Fedezd fel a Néprajzi Múzeum Gyűjteményi Központját, kukkants be a raktárakba, vegyél részt kurátori tárlatvezetéseken vagy ülj be a moziterembe egy filmvetítésre.

Március 5-én nyílik a múzeum legújabb időszaki tárlata is, az Együtt. Inaktelki képek 2000-2002 c. kiállítás. Itt bepillantást nyerhetsz majd egy kalotaszegi falu életébe az ezredfordulón, megismerheted ezen közösség kapcsolati mintáit, az egyén és közösség viszonyát és a faluközösséget működtető kapcsolatokat.

A részletes programsorozat hamarosan érkezik, kövesd te is figyelemmel!

neprajz.hu.hu

Fotó: Molnár József

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek