Nyomtatás

Tart a Virágos Magyarország verseny, idén sok a jelentkező

331

Itt az idén 30. születésnapját ünneplő Virágos Magyarország verseny legfrissebb adatai.

Az ország legrégebbi, népszerű környezetszépítő versenyére idén rekord számú nevezés érkezett: 383 település összesen 549 pályázatot nyújtott be.

A települések öt kategóriában (1000 fő alatti és feletti falvak, 30.000 fő alatti és feletti városok, valamint budapesti kerületek) nevezhettek, emellett különféle tematikus díjakért is pályázhattak.

A legnépszerűbb kategóriának idén is a „Legvirágosabb főtér” bizonyult. Emellett számos tematikus díj is gazdára talál. Idén például először kelhetnek versenyre a települések a „Virágos városi-, illetve Virágos faluséta” címért.

A szervezőbizottság és a versenyt koordináló Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) fontos törekvése, hogy a verseny céljai között az esztétikum mellett a fenntarthatóság és a környezettudatosság is hangsúlyosan megjelenjen. Ennek jegyében a megmérettetés idén egy új tematikus díjjal, „Az év zöld innovációja” elismeréssel is kiegészült, írják ezzel kapcsolatos közleményükben.

| Forrás és fotó: turizmusonline.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek