Nyomtatás

Élénkül a balatoni turizmus a tavaszi programoknak köszönhetően

322

Az elmúlt hétvégék tapasztalata is mutatja, hogy tavasszal jelentősen megnövekedik a turisták száma a Balatonon, ebben az időszakban szinte minden településen szerveznek olyan eseményt, amely miatt a kora tavaszi időszakban érdemes a Balatonra utazni.

Április 1-jén, és húsvét környékén már számos sportversenyt is szerveznek a tó körül, amelyeknek köszönhetően megtelnek a környező szállások is, mindenki talál pénztárcájának megfelelő helyet a Balatonon - közölte a Balatoni Turizmus Szövetség.

Ilyenkor főként a futók és a kerékpárosok körében népszerű a Balaton, ők azok, akik a téli bezártság után, mihamarabb a friss levegőn szeretnék kipróbálni magukat. "Ezzel párhuzamosan számos kulináris és kulturális eseményt is tartanak a régióban, de nagyszabású, ingyenes családi programból még lehetne több.

Az ilyen programokat szeretnék integrálni a Nyitott Balaton elnevezésű akcióba, amelynek célja, hogy megmutassák, a Balatonon nem csak nyáron zajlik az élet, hanem már most is érdemes elutazni"

- nyilatkozta Fekete Tamás, a szövetség alelnöke.

A már létező családi programok egyike egy több ezer turistát megmozgató „crossover” esemény Balatonfüreden, ahol a profi sport találkozik a minőségi kulináris és családi programok kínálatával: az északi parti településen április 1-jén rendezik meg Pirkadat Part-i elnevezésű családi napot. A Kékszalag PORT kikötőben ingyenesen látogatható eseményre a vitorlássport népszerűsítése mellett több, a gyermekeknek szóló programmal készülnek.

Ugyanezen a napon Füred Kapitány, a balatoni mesehős bringásoknak szervezett kincsvadászatán is részt vehetnek a gyerekek, itt Alsóörs és Balatonalmádi rejtett kincseit fedezhetik fel családjukkal együtt.

A sportos turisztikai események legjobb példája a siófoki Tojás- és nyúlfutam, amelyet a Balatuning Egyesület szervez húsvét vasárnapján, április 9-én. Ezen a családi futóversenyen a profik mellett, a legkisebbek akár kerékpárral, görkorival vagy rollerrel is kísérhetik szüleiket a futás során. Sőt, a gyerekek akár kutyájukat is "benevezhetik" a jó hangulatú megmérettetésre. A résztvevők a verseny végén energiapótlásként igazi húsvéti fogásokat kóstolhatnak majd. Az ingyenes eseményre több ezer látogatót várnak.

Hasonlóan izgalmas programmal készülnek Balatonföldváron is, a Húsvéti kalandok Kőröshegytől Balatonföldvárig programon április 8-10 között. A földváriak arra számítanak, hogy húsvétkor sokan kerékpárral járják körbe azokat a vállalkozókat, akik ebben az időszakban már nyitva vannak, ők pedig különleges ételekkel, italokkal, termelői és kézműves piaccal és koncertekkel és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket. Az esemény különlegessége az, hogy itt a felnőtteknek és a gyerekeknek is szerveznek tojáskereső eseményeket - és ha valaki az egyik vállalkozás környékén talál egy tojásba rejtett kupont, azt a másik vállakozás helyszínén beválthatja.

A bringások számának növekedésére egyébként nem csak Balatonföldváron lehet számítani, hiszen Füreden és Keszthelyen is elkészültek azok a bringaközpontok, amelyeknek köszönhetően könnyebbé vált a Balaton felfedezése két keréken. Az elmúlt időben mintegy 1000 kilométernyi kerékpározható túraútvonalat jelöltek és tábláztak ki a Balaton körül, összekötve több ezer turisztikai szolgáltatót és attrakciót, vendéglátóhelyeket, kerékpáros pihenőket.

A BalatonBike365 projekt keretében pedig egy olyan applikáció is készült, amely 70 tematikus túrát is ajánl az ide látogatóknak.

Fekete Tamás szerint mindez komoly hatással lesz a Balaton turisztikai forgalmára és a sportosabb vendégek számának növekedése várható ebben az évben.

| Forrás és fotó: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek