Nyomtatás

Gyűjteményének legjeiből rendezett kiállítást a Munkácsy Mihály Múzeum

307

A Művészeti LEGmustra: Munkácsy Mihálytól Hantai Simonig című tárlat nagy részét a közönség eddig még soha nem, vagy csupán egy-egy rövid ideig láthatta.

„A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum Képzőművészeti és Iparművészeti gyűjteménye a többi szakági gyűjteménnyel egyidejűleg jött létre. Minőségi és mennyiségi szempontok alapján egyértelműsíthető, hogy a műtárgyegyüttese a múzeum gyűjteményeinek egyik leggazdagabb egységét adja” – idézi a behir.hu Gyarmati Gabriellát, a múzeum művészettörténészét. A szakember kiemelte: a múzeumépület 1914-es megnyitása óta a látogatókat mindig is több állandó és időszaki jellegű művészeti kiállítás fogadta, melynek hagyományát 2022-ben is tartani tudják.

A múzeum gazdag Képzőművészeti gyűjteményének LEGjei láthatók abban a művészeti érdekességeket, festészeti bravúrokat, szellemes szobormunkákat magában foglaló kollekcióban, amelyet késő nyári, kora őszi meglepetésként tárnak a közönség elé.

A válogatásnak a különlegességét nem csupán az adja, hogy a műtárgyak valamilyen vonatkozásban nagyon mások, kiemelkedőek, karakteresek, hanem az is, hogy

a múzeum közönsége javarészét még soha nem, vagy csupán egy-egy rövid időszaki kiállításon láthatta ezeket korábban.

A tárlaton megtekinthető olyan alkotás vagy műtárgy, amelynek az alkotója „különLEGes”. Szerepelnek közismert és rejtőzködő alkotók munkái és olyanoké is, akiket az utókor szinte elfelejtett, bár az első vonalbeli sztárművészek sorába tartoztak egykor.

A kiállítás 2022. október 31-ig látható a Munkácsy Mihály Múzeum Pátkai Ervin Termében.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek