Nyomtatás

Sztárokkal és gasztronómiai fesztiválokkal folytatódik a Tokaj-hegyaljai Nyár

272

A Tokaj-Zemplén régió idén debütáló, kora nyártól a szüretig tartó rendezvénysorozata már júniusban elérte a huszonötezres látogatószámot.

Idén először alakul át a Tokaj-Zemplén régió kora nyártól a szüretig tartó rendezvénysorozatok otthonává, ahol a könnyűzenei és kulturális események mellett a gasztronómia és a természetjárás is fókuszba kerül. A számtalan lehetőséget a szervezők az eseménysorozat új honlapján teszik elérhetővé.

Az újonnan formálódó, “Tokaj-hegyaljai Nyár” elnevezésű eseménysorozat már a júniusi szezonnyitó eseményeken is magas, huszonötezer fős részvételt könyvelhetett el.

A nyár első hónapjában közel száz különböző gasztronómiai, zenei, kulturális és természetjáró eseményre látogattak el a minőségi kikapcsolódásra vágyók az ország minden pontjáról.

A rendezvénysorozattal kapcsolatban Wáberer György, a Tokaj-Zemplén Térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta: “Ez a három hónapos eseménysorozat fontos mérföldköve annak az átalakulásnak, amellyel Tokaj-Zemplén térség erőteljesen becsatlakozhat az ország vérkeringésébe nem csak gazdasági, de kulturális és turisztikai értelemben is.”

A nyár hátralévő időszakában még közel 50 rendezvény több mint 300 programmal és attrakcióval várja Zemplénbe a közönséget.

Olyan sztárok lépnek fel a Tokaj Fesztiválkatlanban, mint Boban Markovic, Palya Bea, Majka, Rúzsa Magdi, Richard Clayderman és Ákos.

A gasztronómiai események sorában a Sárospataki Borfesztivál, a Bor-Mámor Bénye, a Tolcsvai Borfesztivál, a Zempléni Fesztivál, a Mádi Furmint Ünnep, a tállyai Kerekdomb Fesztivál szerepelnek, a sorozat zárásaként pedig a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokra kerül sor.

A térség természeti és kulturális örökségét többek között tematikus, vezetett sétákkal hozzák közelebb a régióba látogatókhoz, de a túrázáshoz és a környék biciklis bejárásához is nyújtanak információkat a szervezők azoknak, akik az aktív kikapcsolódást kedvelik.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek