Nyomtatás

Kiállítás nyílt a szobrászképzésről

215

A 150 éves Magyar Képzőművészeti Egyetemen 1889-től, azaz 133 éve folyik szobrászképzés. A Stróbl Alajos alapította Szobrászati Mesteriskola képzési metódusa hagyományosan a mester és a tanítvány személyes kapcsolatán alapszik.

A Szobrász Tanszék, Szobrász mesterek az Epreskertben II. című kiállítása abba a folyamatba enged betekintést, hogy ez a hagyomány hogyan vezetett el napjainkig, a mesterek, majd a tanítványokból lett mesterek hogyan adták át nemzedékről nemzedékre a szobrászat több ezer éves tapasztalatát.

A Szobrász mesterek az Epreskertben II. kiállítás válogatott fotókon és szobrokon keresztül igyekszik bemutatni ezt az áthagyományozó folyamatot. A képek révén évszázados, szinte változatlan műtermekbe tekinthetünk be, láthatjuk Budapest néhány köztéri szobrának létrejöttét, vagy a korrektúra egy-egy intim pillanatát. A szoboranyag a közelmúltig sorakoztat fel eddig kevéssé ismert alkotásokat. A kiállításon Stróbl Alajos, Kisfaludi Strobl Zsigmond, Mikus Sándor, Szabó Iván, Vigh Tamás, Borsos Miklós, Somogyi József, Jovánovics György, Körösényi Tamás és Kő Pál alkotásaiban gyönyörködhetünk

A tárlat helyszíne: Epreskert, Parthenón-fríz Terem (1063 Budapest, Kmety György utca 26-28.). A kiállítás megtekinthető 2022. február 23. és március 4. között hétköznap 10-től 18 óráig.

| Forrás: deszkavizio.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek