Nyomtatás

Világsztárok és hazai kedvencek jönnek nyáron a Margitszigetre

538

A Margitszigeti Szabadtéri Színház 2022-es évadában ismét világsztárokkal és hazai elismert művészekkel találkozhat a közönség. A színház idén is a nemzetközi viszonylatban is jelentős mainstream művészeti repertoárjával irányítja a figyelmet Budapestre.

Az idei hívónevek sorában ott van Aida Garifullina, Maria Agresta, Valentina Lisitsa, Francesco Meli, Victor Solomon, Pier Giorgio Morandi, a Béjart Ballet Lausanne, Sümegi Eszter, Bretz Gábor és Kálmándy Mihály.

„A Margitszigeti Színház nyári fesztiválként, szabadtéren – rengeteg munkával és egyeztetéssel – az elmúlt években is sikeres évadokat zárt. Erre készülünk idén is, mármint arra, hogy még szélesebbre tárjuk kapuinkat a külföldi és hazai művészek előtt, a magas minőséget továbbra is szem előtt tartva, hiszen közönségünk is – mondjuk úgy – ezt szokta meg, ezt várja el – nyilatkozta Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója és művészeti vezetője.

A Margitszigeti Színház saját produkciókat, dramatikus szcenírozott előadásokat hoz létre, illetve koprodukciós konstrukcióban is dolgozik – mások mellett – olyan elismert szakmai partnereivel, mint a Magyar Állami Operaház, vagy a Nemzeti Filharmonikusok.

Így idén – többek között – színre kerül a Tosca és az Attila opera bemutatója, valamint a nagy népszerűségnek örvendő, Best Opera Songs – Operagála, egy világsztár szoprán közreműködésével.

A nyár egyik legizgalmasabb bemutatója a Szente Vajk által színre álmodott Kőszívű – a Baradlay-legenda című musical.

A Mozart! musical a Veszprémi Petőfi Színházzal közös produkció, a Mária Evangéliuma, valamint az Elisabeth musical, mely Kecskemétről érkezik.

A fő profil mellett jelentős az igény a színház felé az évfordulókat ünneplő együttesek, művészek felől, klasszikus és könnyűzenei életműkoncertek, és friss lemezbemutatók éltrehívásában. Az egykori Ghymes zenekar alapító tagja, Szarka Tamás Esthajnal című lemezbemutató koncertjét a szerző zenekara, a Parno Graszt együttessel közösen adja elő, eddig még sosem hallott dallamokkal, új zenei különlegességekkel, Reviczky Gábor színművész és Tóth Gabi sztárénekes közreműködésével.

Jávori Ferenc Fegya a Budapest Klezmer Banddel itt tarja életműkoncertjét. Emellett a Margitszigeten tartja a Szent Efrém a 20 éves grandiózus jubileumát, 400 fős kórussal, Viktor Solomon sztárvendéggel kísérve,

valamint a 100 Tagú Cigányzenekar is a Margitsziget impozáns színpadán ünnepli megalakulása 35 éves évfordulóját.

A májusi első program, a szintén jubiláló Irie Maffia történetét bemutató, szimfonikusokkal bővített koncert, melyet a színházba visszatérő Magashegyi Underground zenekar követ. Fenyő Miklós, az idén 75 éves, népszerű előadó 25. alkalommal(!) lép fel a Margitszigeten.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek