Nyomtatás

Kávéfőző robotokat is csatasorba állítanak a téli olimpián

111

A pekingi szervezők elmondták, hogy milyen feladatokat látnak el a közreműködő robotok a februári téli olimpián.

A házigazdák szerint több tennivalójuk is lesz a robotoknak, amelyeket a tokiói olimpia mintájára „állítanak csatasorba” Kínában. A logisztikai feladatok mellett kávékészítésre és érintésmentes kézbesítésre is alkalmasak, ki tudják kerülni az útjukban lévő tárgyakat, és automatikusan újratöltik magukat a feladatuk befejezése után.

A különleges gépezetek a Vukoszung Arénában segédkeznek, ahol a jégkorongtornát rendezik. A kávét készítő robot ledarálja a kávészemeket, majd belerakja a kávéfőzőbe, megfőzi azt, a folyamat összesen négy percet vesz igénybe. Egy másik szerkezet akár 300 kilogrammnyi árut is képes szállítani.

„A robot üzenetben értesíti a feladót, amikor megérkezik a megadott helyre, a vásárló egy ellenőrzőkóddal pedig átveheti az árut. A kézbesítés után a robot visszamegy a dokkolóra, ahol fertőtleníti és feltölti magát” – mondta Csang Fan, a létesítmény logisztikai munkájáért felelős vezetője.

Az insidethegames.biz honlapján kiemelte: a robotok elősegíthetik az egészségügyi előírások betartását azzal, hogy fertőtlenítik a helyszínt, továbbá kézfertőtlenítőt biztosítanak, és emlékeztetik a látogatókat a maszkviselésre.

| Forrás: trendfm.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek