Nyomtatás

Elhunyt Mihályfalvi Mihály, sok kedvenc tv- és mozifilmünk szinkronrendezője

693

Meghalt Mihályfalvi Mihály, a legismertebb magyar szinkronrendezők egyike. Sajtóértesülések szerint a szakember hosszú betegeskedést követően húnyt el.

Az egyik legismertebb magyar szinkronrendező hosszú betegeskedést követően, 67 éves korában költözött el a földi életből.

Mihályfalvi Mihály nevéhez több száz tévé- és mozifilm magyar hangjának rendezése fűződik. Ki ne emlékezne a  Bud Spencer-klasszikusokra, illetve az első magyar My Fair Lady-szinkron munkálataiban is részt vett. Ismertebb munkái közé tartoztak a David Attenborough-filmek is.

lyen szakképzés tulajdonképpen, hogy "szinkronrendező", nem létezik. Nincs szinkronrendezői képzés főiskolákon vagy egyetemeken. A szinkronrendezők általában hangmérnökökből, gyártásvezetőkből vagy vágókból, illetve színházi rendezőkből vagy színészekből lesznek. A szinkronstúdióban tanult tapasztalatok alapján tudják majd kifejleszteni azt, hogy milyen is egy jó szinkron. A szinkronrendezés művészet, mint a színművészet, a zeneművészet vagy a festőművészet. A szinkronrendező nem olyan munkát végez, amely monoton és technikai vívmányok által határolt, hanem művészi, egyéni és tehetség, fül és ambíció valamint rendezői készség is kell hozzá. Annyiban határolódik el a film vagy a színházi rendezőtől, hogy ez a munka stúdió körülmények között zajlik valamint sokkal nagyobb stáb veszi körbe és segíti a rendező munkáját. Nagyon nagy figyelmet, fegyelmet, türelmet kíván a szakma.

| 24.hu - atv.hu - Wikipédia

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek