2020. július 13., hétfő - Jenő

Események

Medve a Kertben – Veresegyháztól Vácrátótig

186

Közös látogatói programot kínál június 26-tól a Veresegyházi Medveotthon és a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert. Az együttműködés révén a látogatók az egyik intézmény felkeresésével kedvezményes belépési lehetőséget kapnak a másik intézménybe.

A Medveotthon és a Botanikus Kert közeli elhelyezkedése és a kedvezmény együttesen kiváló alkalmat nyújt a látogatók számára a két igen népszerű ökoturisztikai attrakció felkeresésére akár egynapos program keretében.

„A közös program központi témáját a medvék adják, de nemcsak a Medveotthonban, hiszen a Botanikus Kertben is találni medvékkel kapcsolatos látnivalókat, például számos növény visel medvéhez kötődő nevet. A növénygyűjteményben ezekre, és más, például mézelő növényekre irányítják rá a látogatók figyelmét, információs anyaggal kiegészítve, hogy a honos és külhonos flóra 'medvés' növényeit, illetve kultúrtörténeti vonatkozásaikat egy tematikus séta keretében is megismerhessék” – tájékoztatott Zsigmond Vince, a Botanikus Kert vezetője.

vacratottBalról jobbra: Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Zsigmond Vince, a Nemzeti Botanikus Kert vezetője és Pásztor Béla, Veresegyház polgármestere

„A medvékkel és egyéb ragadozókkal pedig személyesen is lehet találkozni a Veresegyházi Medveotthonban, ahol számos tematikus bemutatón, predátorprogramon és látványetetésen lehet részt venni. Interaktív vezetések hivatottak arra, hogy egészen óvodás kortól kamaszkoron át rávilágítsanak a nagyragadozók életmódjára, és megpróbáljuk kialakítani az állatok gondozására való fogékonyságot” – mondta Zsiák Norbert, a Medveotthon üzemeltetési vezetője.

A két intézmény kedvezményt biztosít a belépőjegyek árából mindazoknak, akik a másik helyet meglátogatták egy hónapon belül. Ehhez elegendő a belépőjegy megvásárlásakor kapott blokkot megőrizni, és felmutatni a másik helyszín jegypénztárában.

A program hamarosan egy közös játékkal is kiegészül „Eredj a medve nyomába!” címmel, ami mindkét helyszín meglátogatása alatt szerzett ismeretek alapján játszható végig.

A belföldi turizmusban rejlő lehetőségeket erősítő együttműködés június 26-tól hivatalosan is kezdetét veszi, és a partnerek feltett szándéka ezt hosszú távon fenntartani – olvasható közleményükben.

A két intézmény kínálata kiválóan egészíti ki egymást. A Medveotthon fókuszában a vadállatok, mentett állatok és az állatvilággal kapcsolatos tudásátadás áll, a Nemzeti Botanikus Kertben pedig elsősorban a növények változatosságára, az élővilágban betöltött szerepére vonatkozó ismeretek átadása a cél.

vacratotA vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert meseszép flórája országszerte, sőt országhatáron túl is ismert

Mint írják, mind a Medveotthon, mind a Nemzeti Botanikus Kert a turisztikai-ökoturisztikai palettán jelentős szereplő, országszerte, sőt országhatáron túl is ismertek, ennek köszönhetően éves látogatottságuk kiemelkedő.

A szabadtéri attrakciók továbbra is a látogatói érdeklődés középpontjában állnak, ezért a belföldi turizmus elősegítése érdekében, a korábbi tapasztalatokra épülően, és az új igényekre reagálva hozta létre a két intézmény azt az új programcsomagot, ami gazdagítja, és egyúttal kedvezményekkel támogatja a belföldön nyaraló családokat, egyéni látogatókat a fiataloktól egészen a szépkorúakig.

(Forrás: turizmus.com)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek


 

 


 

KS Tools, a lemásolhatatlan!

Hírlevél


   E-mail cím:*  
Név: *  

Időrendben

« Július 2020 »
H K Sze Cs P Szo V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Tartalom galéria

Hétvégi programajánló

Hétvégi programajánló

More details
Még idén elkészülhet Miskolctapolca futurisztikus fürdőkomplexuma

Még idén elkészülhet Miskolctapolca futurisztikus fürdőkomplexuma

More details
Rövidesen indul az 5. Fesztivál Akadémia Budapest

Rövidesen indul az 5. Fesztivál Akadémia Budapest

More details
Elindult az MSZÉSZ

Elindult az MSZÉSZ "Zöld Szálloda 2021–22" pályázata

More details
#nemaradjotthon – Vár a Széchenyi fürdő

#nemaradjotthon – Vár a Széchenyi fürdő

More details
Augusztus végén jön a Libegők Éjszakája

Augusztus végén jön a Libegők Éjszakája

More details
Péntektől nincs karantén az Angliába és Skóciába utazó magyaroknak

Péntektől nincs karantén az Angliába és Skóciába utazó magyaroknak

More details
Acélszobrokból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában

Acélszobrokból nyílik kiállítás a szegedi Reök-palotában

More details
Bodrogkeresztúr lett a gólyák fővárosa Borsodban

Bodrogkeresztúr lett a gólyák fővárosa Borsodban

More details