Nyomtatás

Rippl-Rónai Fesztivált Kaposváron, 2023. június 8-10.

2023-06-05 666

2014-ben Rippl-Rónai Fesztivál néven indult hódító útjára Kaposvár összművészeti fesztiválja világhírű festőinek és képzőművészeinek emlékére a Festők Városa Hangulatfesztivál jogutódjaként.

Összművészeti jellegénél fogva bemutatja a kortárs művészet legjavát, képzőművészeti értékeit, nagy klasszikus alkotókat, amelyet komoly- és könnyűzenei, népművészeti és folklór programokkal színesít. Nem titkolt szándék és cél, hogy Kaposvár legnagyobb festőjéről elnevezett fesztivált megismerje ország-világ, Rippl-Rónai szellemi-képzőművészeti-kulturális öröksége a kulturális turizmus célpontjává váljon. Kiállítások, koncertek, utcai árusok, utcaszínház, kézművesek, hivatásos és amatőr festők várják az érdeklődőket a Rippl-Rónai Fesztiválon.

Idén a Kossuth téri Petőfi színpadon ingyenes rendezvények várják a látogatókat, a Városligetben napijegy megváltásával lesz látogatható a gasztroudvar által kínált programok. Itt kap helyet a party dóm is.

A Szivárvány Kultúrpalotában és a Nagyboldogasszony-székesegyházban a komolyzenei programok lesznek a főszerepben. A Vaszary pedig érdekes kiállításokkal készül. A Vaszary parkot ebben a 4 napban mese birodalommá varázsolják át, ahol a legkisebbeket felejthetetlen élményekkel lehetnek gazdagabbak, bábosok, mutatványosok és énekesek várják majd őket.

Június 8.

Kossuth tér & Belváros – Ingyenes programok
Karácsony János Trió
Senior együttes

Június 9.

Kossuth tér & Belváros – Ingyenes programok
Lóci Játszik
Carson Coma

Kaposvár Aréna – Belépőjegyhez kötött
Beton.Hofi
Azahriah
Andro
Willcox

Június 10.

Kossuth tér & Belváros – Ingyenes programok
Hobo
Analóg Balaton
Byealex és a Slepp

Kaposvár Aréna – Belépőjegyhez kötött
Loving Arms
Valmar
Necc Party


Időpont: 
2023. június 8-10.
Helyszín: Kaposvár
Információ: facebook.com/ripplfeszt/

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek