Nyomtatás

Szegedi Borfesztivál, 2023. május 21-ig

2023-05-17 517

Május 12-21. között ÚJRA JÖN a Magyarország legnagyobb és leghosszabb gasztrokulturális fesztiválja, a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat. Téged is vár a 160 borászt felvonultató 27. Szegedi Borfesztivál, hazánk egyik leglátványosabb kézműves seregszemléje, a 22. Szegedi Hídivásár, a szuperkoncertekkel és tűzijátékkal színesített Dóm téri Kavalkád, a minőségi söröket és finom ételeket felvonultató, Klauzál téri Gasztroudvar, valamint a Szeged környéki finomságok és csecsebecsék lelőhelye, a Kincs tér.

Magyarország legnagyobb bormustrája, a 27. Szegedi Borfesztivál és a 10 napos Szeged Napja Ünnepségsorozat

- amelynek neve egyet jelent...

  • a finom borokkal,
  • a gasztronómiai specialitásokkal,
  • a szuper koncertekkel,
  • a magyar kézművesipar remekműveivel,
  • a rég nem látott barátokkal,
  • az újra és újra koccintó társaságokkal,
  • a felejthetetlen élményekkel,
  • az egyedülálló hangulattal,
  • az önfeledt mulatozással
  • a NAPFÉNY, a BORÉRTŐK és a GYÖNYÖRŰ LÁNYOK városában, Szegeden!

Széchenyi tér május 12-21. - 27. SZEGEDI BORFESZTIVÁL
Május 12-tól 21-ig a magyar borászok ismét Szegedre költöznek. Idén rekordszámú, 160 borász kínálja majd legfinomabb nedűit, képviselve mind a huszonkét magyar borvidéket. A 27. Szegedi Borfesztiválon a finom borok, pálinkák és sajtok mellett természetesen gasztronómiai különlegességek is szerepelnek a kínálatban.
A Széchenyi téren felállított két pódium színpadon a jazz, blues és folk formációk mellett sztárfellépők gondoskodnak a jó hangulatról. Velünk lesz mások mellett a Belmondo akusztik, Gájer Bálint, a Groovehouse, Hajdú Klári - Szakonyi Milán, Hevesi Tamás, Kökény Attila, Nyári Károly, Peter Šrámek, Roy és Ádám, Sasvári Sándor, Szabó Ádám, Trap kapitány és a Tha Shudras, Vavra Bence és Yulaysi Miranda.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is csak üvegpohárból, visszaváltható Szeged címeres, vagy hazavihető borfesztivál emblémás poharakkal lehet majd koccintani. Az idei év újdonsága, hogy bevezetésre kerül a készpénzmentes fizetés. A Széchenyi téren, a Klauzál téren, a Dugonics téren és a Dóm téren étel és ital vásárláskor Festipay kártyával, vagy saját bankkártyával lehet fizetni.

Klauzál tér május 12-21.- KÉZMŰVES- ÉS GASZTROUDVAR
A Klauzál téri Kézműves- és Gasztroudvarban a finom borok mellett ínycsiklandó ételek és kisüzemi sörök várják a kilátogatókat és a környékbeli kézművesek is bemutatkoznak.

Dugonics térmájus 12-21. - KINCS TÉR
A Dugonics téren a kézműveseké és a háztáji termelőké a főszerep.

Dóm térmájus 19-21. - DÓM TÉRI KAVALKÁD
A rendezvény második hétvégéjén a Dóm téren látványos koncertek nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást.
Pénteken 16.30-tól Delhusa Gjon muzsikál, majd 20 órától a Charlie lép színpadra egy fergeteges produkcióval.
Szombaton 20 órától Bródy János koncertezik,a buli közben 21.30-kor kerül sor az ünnepi tűzijátékra.
Vasárnap 20 órától jön minden idők legjobb Rapülők, Gringostar és Jazz+Az dalaival a Best of Geszti koncert.

Híd, Híd utca május 20-21. – 22. SZEGEDI HÍDIVÁSÁR
Szintén a második hétvégén csatlakozik a Szeged Napja Ünnepségsorozathoz az idén 22. alkalommal megrendezésre kerülő Szegedi Hídivásár, ahol a Belvárosi híd és a Híd utca átalakul az ország egyik legnagyobb kézműves seregszemléjévé. Az autók és a tömegközlekedési eszközök helyét két napra átveszik a hazai kézművesek és persze a végeláthatatlanul hömpölygő tömeg.

Oskola utca május 20-21. – CIVIL SZERVEZETEK UTCÁJA
A Szegedi Hídivásár szomszédságában a szegedi civil szervezetek legjava is kitelepül és bemutatja tevékenységét, játékokkal, interaktív vetélkedőkkel színesítve a két nap programját.

Információ: szegediborfesztival.hu

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek