Nyomtatás

Sakura ünnep, 2023. április 22-23.

2023-04-21 459

ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa-virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Idén az április 15. és 16. közötti, illetve 22. és 23. közötti hétvégén gyönyörködhetünk a virágzásban.

Az ELTE Füvészkertben már sok éve hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Idén ez 2023. április 15-16. és április 22-23-i hétvégére esik, ráadásul a kert Alumni kedvezménnyel is látogatható.

Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz
hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. A hétvégi programokon a japán kultúra nagyon sok különleges és érdekes formában mutatkozhatott be. Idén is lesz japán nyelvóra, japán zene, japán harcművészeti –és fegyverbemutató, Go oktatás, koncertek, manga bemutató és e szubkultúra találkozója. A MOME hallgatói japán ihletésű kerámiákat állítanak ki és lesz ikebana előadás és workshop is.

További információ: fuveszkert.org

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek