Nyomtatás

Távcsöves csillagnézés a debreceni Agórában, 2021. július 9.

2021-07-06 698

A programon az érdeklődők végigsétálva az Agóra hídján “bejárhatják” a Naprendszert, majd egy rövid bevezető előadás után távcsövön keresztül megcsodálhatnak csillaghalmazokat és kettőscsillagokat, de felfedezhetik az éjszakai égbolton aktuálisan látható csillagképeket is.

Július 9-én pénteken este 9 órakor kezdődik a program, ahol az érdeklődők csillagász szakember vezetésével és távcső segítségével vizsgálhatják meg az éjszakai égbolt csodáit - jelezte szerkesztőségünknek a debreceni Agóra Tudományos Élményközpont.

A kétórás programra jegyek korlátozott számban, 2.500 Ft-os áron kaphatók előzetes regisztráció után. Rossz idő esetén az Agóra csillagásza tart előadást, és szimulátor program segítségével mutatja be az égbolt titkait, de a látogatók megnézhetnek egy teljeskupolás-filmet is a planetáriumban.

De nem csak ezen a programon ismerkedhetnek meg az érdeklődők a világűrrel: Az Agóra interaktív terében ugyanis újraindult hazánk egyik legnagyobb hordozható digitális planetáriuma is. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt életre szóló élményt jelenthetnek a hatalmas kupola alatt bemutatott magyar és angol nyelvű ismeretterjesztő filmek.

| Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek