Nyomtatás

Sokszínűség, közös tánc, interaktív programok a TáncParkban - 2021. július 14–22.

2021-06-16 665

Az országos trendhez igazodva teraszt nyit a táncművészet is! Újra könnyed nyári élményt ígér a magyar táncművészet otthona, a Nemzeti Táncszínház a kulturális tartalomra vágyó közönségnek július 14–22. között.

A Nemzeti Táncszínház a Millenárisra költözése óta, minden évben kiviszi a parkba az évad művészeit, népszerű előadásait. Az alkalmi színpadon július 14–22. között estéről-estére, kilenc napon át váltják egymást a táncosok, együttesek és stílusok a titokzatos tangótól a ritmust követelő néptáncon, és kortárs előadáson át a pezsdítő flamenco-ig.

A #kövesdaritmust szlogen sem tartalom nélküli, hiszen az estek alatt nem csupán a szemnek, fülnek, szépre vágyó léleknek ígérkezik kulturális táplálék, de a test is megmozdul.
Táncot, lépéseket tanulhat a bátrabb, vállalkozó kedvű néző.

A 2021-es TáncPark programsorát mi más nyithatná meg, mint egy pezsdítő, szenvedélyes, társas tánckoktél. Az Argentin Tangó, Tangóvarázs című előadása bohém milongával, kavargó valssal és mágikus tangóval csábítja a közönséget. Másnap sem lesz kevesebb a pezsgés: a magyar tánc energiája tölti be a parkot. A Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekarának művészei hozzák el a szatmári vidék jellegzetes lépéseit. Megfordul a szabad ég alatti színpadon a Feledi Project, akik az Oláh Dezső Trióval idézik meg Bartók Béla zene és folklór kettős világát.

A tánc-ínyencek sem maradnak tartalom nélkül, a nyolc nap egyik estéje a Varidance–Bartók Táncszínház művészeinek Magyar TáncRAPszódia című eladása. A Muharay Népművészeti Szövetség az idei TáncParkra nem csupán a magyar néptánc-szívnek kedves lépéseit hozza, népviseleti bemutatóval is kedveskedik a közönségnek. Komolyságra nem kell számítani, jókedvre, kikapcsolódásra annál inkább: az idén erre készül a PR-Evolution Dance Company Esti koktél című előadása is, amely bemutató előadás, így ez alkalommal rendhagyó, szabadtéri premiert láthat majd a park közönsége.

tancpark2

Nem marad ki a Duna Művészegyüttes sem az alkonyati sokszínűségből, a Szent Efrém Férfikarral közösen jegyzett produkcióban idézik Bartókot, a tánc hagyományait, közös örökségünket. Nem maradhat egy ilyen izgalmas hét egzotikus utazás nélkül sem: a TálaMantra táncképei kalauzolják a közönséget az indiai színpadi tánc, azaz a bharatanátjam világába. Végül érkezik majd az éltető ritmus, a FlamenCorazónArte Táncszínház Caminosa, hogy gondolatban együtt utazzanak a közönséggel a flamenco lépésein keresztül az ismeretlenbe.

A Nemzeti Táncszínház nyitva tartja otthonát a nagyközönség előtt: védettséget igazoló okmánnyal, létszámkorlátozással engedi át számukra a nézőteret. A TáncPark rossz idő esetén sem marad el, esős napokon a Nagyterem várja a nyári programsorozatra érkező közönséget.

(Forrás: fidelio.hu)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek