Nyomtatás

Hagyományaink vendégségben, 2019. szeptember 7.

2019-09-05 329

Uszod 2Szeptember első szombatján az ország különböző pontjairól érkező tájházakat lát vendégül a Skanzen. Zenés, táncos programok, kiállítások, kézműveskedés várja a látogatókat. A Skanzen Élet a fronton túl tematikus évéhez kapcsolódva az adott település első világháborús emlékeit mutatják be meghívott tájházaink.

A programban szerepelnek I. világháborús kiállítások, megismerhetjük az akkori viseletet és öltözködést, megkóstolhatjuk, milyenek voltak a „szükségételek” az éhínség idején, de készíthetünk katonai kitűzőt, regrutaszalagot, pénznyakéket és dísztányért is háborús minták felhasználásával. A színpadi programban világháborús katonadalokat és verbunkokat láthatnak és Tájházaink I. világháborús emlékei címmel előadásokat hallgathatnak az érdeklődők.

AAA 3029 2

A rendezvény a Magyarországi Tájházak Központi Igazgatósága és a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közös szervezésében valósul meg.

Részletek >>>

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek