Nyomtatás

SVÉT 11.0 egy nemesi kúria kertjében

2019-08-02 343

svetMinden eddiginél különlegesebb helyszín, a rácalmási Jankovich kúria ad otthont idén a SVET éves nagyrendezvényének és a hozzá kapcsolódó programoknak 2019. szeptember 8-án 17 tag- és két vendégétterem részvételével zajlik majd a rendezvény, ahol vendégként megjelennek és reggelizési lehetőséget biztosítanak a Stílusos Vidéki Szállodák.

Lesz gasztroszínpad, több workshop, előadás, ahol bemutatják a környezettudatos tálalást és a regionális alapanyagokat, este pedig fellép Tóth Vera.

jankov

A Jankovich Kúria Hotel és Étterem 2016-ban nyert felvételt a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalomba, a gasztrokoncepció kialakítója Ruprecht László.

A részt vevő éttermek számára a közös nevező idén az ételekben kötelezően megjelenítendő azonos alapanyag.

Az egyik ezúttal a Jankovich-kúria jelképe, az alma lesz, míg a másik opció egy regionális alapanyag hangsúlyos szerepeltetése abból a térségből, ahonnan adott étterem érkezik. A SVÉTlaponígy a menü által kirajzolódik hazánk íztérképe is.

Az eseményre 3000 főt várnak. A regisztráció már elindult három idősávban: 12.00, 14.00 és 16.00 órára.

Az első gasztrorandevú több étterem összefogásával a Szentendrei-szigeten található Rosinante Fogadóban jött létre 2012 februárjában. A rendezvény közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet.

A jelenleg 17 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás.

A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.

Forrás: turizmus.com

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek