Nyomtatás

Múzeumok éjszakája az Aeroparkban, 2019. június 22.

2019-05-08 862

ejszakaTörténelmi repülőgépek, mesélő pilóták, reptérlátogatások, akciódús bemutatók. A Múzeumok Éjszakáján az Aeroparkban idén is életre kelnek a műszerek több repülőgép pilótafülkéjében. Fényárban úszik majd a többi között az Il-18-as, a Yak-40-es, a Tu-154-es és az L-410-es. A fedélzeten a Malév egykori kapitányai és utaskísérői mesélnek a repülés világáról,...

...karrierjükről, a légitársaság legendás típusairól, legizgalmasabb útvonalairól, miközben a háttérben a fedélzeti rádión a torony és a ferihegyi járatok forgalmazása duruzsol.

Délelőttől éjszakáig folyamatosan indulnak a népszerű Reptérlátogatás a muzeális értékű, Malév festésű Ikarus autóbuszokkal. Ez a program előzetes regisztrációhoz és külön jegyvásárláshoz kötött.

ejszakaaero

Az esti órákban látványos és akciódús események zajlanak az Aeroparkban. Vészhelyzeti és mentési szimulációs bemutatót tart a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóság, valamint az AMS Mentőszolgálat. Kiderül, hogyan dolgoznak a drog- és bombakereső kutyák. Ezen az éjszakán a vendégek különleges repülőtéri földi kiszolgálójárműveket is megtekinthetnek a múzeumban: megismerhetik, hogyan működik a jégtelenítő autó, milyen speciális felszerelésekkel rendelkezik egy hatalmas, repülőtéri tűzoltóautó, milyen magasra tud felemelkedni egy ambulift. A népszerű előteres Zsiguli és Wartburg mellett bemutatkozik a Légiközlekedési Kulturális Központ oldtimer flottájának legújabb darabja, a Volvo 245 Transfer is.

Egész nap üzemelnek repülőgép-szimulátoraink, melyek közül az egyiket egy olyan Malév Toyota Coaster kisbuszban rendeztük be, mely annak idején a Malév transzatlanti járatait bonyolító Boeing 767-esek személyzetét szállította a repülőgép és a terminál között.

Időpont: 2019. június 22.
Helyszín: Aeropark, BUD Nemzetközi Repülőtér, Budapest
További információk: facebook.com

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek