Nyomtatás

VIII. Avasi Borangolás, 2019. május 9-11.

2019-04-05 898

barangolasAz Avasi Borangolás az ország legkülönlegesebb adottságú, Miskolc legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye, melynek célja a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztése, az Európában egyedülálló, a város szívében található pincesoron valósul meg. Az Avas hegy oldalában több mint 800 pince és borház helyezkedik el,...

...melyek nem ritkán 300-400 évesek. A 3 napos rendezvényen felélednek a pincesorok, kinyitnak a pincék és borházak, a borangolókat a macskaköves utcákon, szerteágazó helyszíneken különböző stílust (folklór, jazz, swing, rock és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek, valamint kulturális programok várják. A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott borászok, kuriózumokat bemutató borász egyéniségek gondoskodnak, a gasztronómiai élményt pedig a város neves vendéglői kínálják.

A látogatók a hangulatos avasi pincesorokon borospohárral a kezükben, térkép segítségével kedvükre borangolhatnak.

Időpont: 2019. május 9-11.
Helyszín: Miskolc
További információk: borangolas.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek