Nyomtatás

XVIII. Debreceni Maskarádé – avagy Konc Király és Cibere Vajda ütközete, 2019. február 26.

2019-02-20 839

maskarade2Kicsi hölgyek, kicsi urak, erre, csak erre! Nagyra nyissák szemeiket, szélesre tárják füleiket, mert ilyet még nem pipált az öregapjuk se! A 2019-es esztendőben, február hónapjának 26., 27. és 28. napján, valamint március hónapjának 1. és 2. napján kiseprűzzük a telet Debrecen városából!

Február 26-án, 27-én és 28-án 10.00 és 14.00 órától tanúi lehetünk Konc Király és Cibere Vajda viadalának a Vojtina falai között, s a városhírű komédiások – az ORT-IKI, a Szeredás és a Vojtina Társulat bűvös-bábos csepűrágói – csapnak olyan csinnadrattát, hogy a jelenlévő sokaságnak kétfelé áll majd a füle. A gólyalábas csepűrágók és a tavaszt váró aprónép elől a Tél fejvesztve menekül!

Március 1-jén 18.00 órától farsangi jelmezes mulatságot rendezünk a felnőtteknek „Itt a farsang, áll a bál!” címmel a Vojtina Bábszínházban, ahol a Vojtina elmúlt negyedszázadának meséiből megelevenedett szereplők kelnek életre, farsangi alakoskodók és muzsika várja a mulatságba vágyó táncos lábú vendégeket!

A Maskarádé négy napját zárja a Mangalica Fesztivál programjaként a városi sokadalom maskarás vonulása március 2-án 16.00 órától, amikor a kompánia a Régi Városházától indulva nagy télkergető hangossággal érkezik a Kossuth térre. Ez a tér lesz helyszíne ama nagy viadalnak, melyet Konc Király és Cibere Vajda – bőség és böjt urai – egymással vívnak. A télkergetés sikerének záloga, hogy a kiszebábot elégetik, az aprónép és kevésbé apró nép gondjaival együtt.

Időpont: 2019. február 26.
Helyszín: Debrecen
Információ: www.fonixinfo.hu

(Esemény Menedzser)

 

 

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek