Nyomtatás

Dalszerzők Napja, 2018. október 12.

2018-10-10 802

dalszerzokOktóber 12-én, a Dalszerzők Napján országszerte azokat ünnepeljük, akik megírták kedvenc dalainkat. Az Artisjus által életre hívott #kösziadalt akció nagykövetei Radics Gigi, Freddie, Péterfy Bori és a Margaret Island együttes, akik videóklipben mondanak köszönetet egy-egy slágerük szövegírójának. Bárki csatlakozhat, ha egy posztban saját közösségi oldalán használja a #kösziadalt hashtaget.

Ezen a hétvégén számos budapesti és vidéki klubban lesz buli a dalszerzőkért, sőt az is kiderül, hogy milyen egy dalszerző inspirálta hamburger.

Mindenkinek vannak kedvenc dalai: olyanok, amelyekre jó felébredni, edzeni, főzni, vezetni és olyanok, melyekhez különleges emlékek kapcsolódnak. A slágerekhez elsősorban az előadókat kötjük, ezek a dalok viszont nem jöhettek volna létre a szerzők nélkül.

Erre az ügyre hívja fel a figyelmet az Artisjus #kösziadalt kampánya, melynek keretében bárki saját posztban mondhat köszönetet kedvenc dala szerzőinek Facebookon és Instagramon a #kösziadalt hashtaggel. A nemes ügy nagykövetei: Freddie, Radics Gigi, Péterfy Bori, a Margaret Island csapata és dalszerzői minőségében Molnár Tamás is.

Freddie és Csarnai Bori

A kampány október 12 én a Dalszerzők Napjával zárul. Ezen a napon és az ezt követő hétvégén számos budapesti és vidéki klubban lehet bulizni a #kösziadalt jegyében. Az élő koncertek előtt az előadók a színpadon is köszöntik a szerzőket, a közönség pedig lemosható hangjegytetoválással egészítheti ki az esti outfitjét. A Dalszerzők Napjához csatlakozott a budapesti A38, a soproni Búgócsiga Akusztik, a szegedi JATE Klub, Debrecenben a Nagyerdei Víztorony és a Roncsbár, Hajdúszoboszlón a Rock Café, Tatabányán a Roxxy Music és Esztergomban a Sportalsó klub.

A #kösziadalt ügyét támogatja továbbá a Budapest Park, a Budapest Jazz Klub, a Budapest Music Center, az Opus Jazz Klub és a miskolci Helynekem bár is.

A #kösziadalt minden érzéket megmozgat: az október 8-i héten az is kiderül, hogy milyen egy akusztikus soft rockker dalszerző által ihletett hamburger. A #kösziadalt burgert a budapesti Rock Burger Bár álmodta meg.

A kampány nagyköveteivel, híres előadókkal és szerzőkkel készült klipek:

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek