Nyomtatás

25. Summerfest Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár - 2018. augusztus 12-20.

2018-08-02 649

folklorAz idén már 25 éves jubileumát ünneplő Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál a Kis-Duna mente térség legkiemelkedőbb kulturális programja minden év augusztusában. A szervezők fő célja a népi kultúra (néptánc, népzene, egyéb kulturális értékek) bemutatása és népszerűsítése...

...a Magyarországra érkező közel 20 ország művészeinek, valamint a magyar népművészet kincseit őrző és ápoló együttesek magas színvonalú egyedi produkcióin keresztül. A fesztivál Kis-dunai Népzenei és Néptánctalálkozó elnevezéssel indult Ráckevén 1987-ben és nőtte ki magát nemzetközi folklórfesztivállá. A fesztivál három településen – Ráckeve, Tököl, Százhalombatta városokban – zajlik azonos időszakban, azonban 2018-tól Ráckeve helyett Szigetszentmiklós lesz a harmadik fogadó város.

Minden évben gazdag programkínálattal találkozhatunk: koncertek, gyermekszínházi programok és az elmaradhatatlan táncpanoráma előadások. Augusztus 12-én Boban Markovič koncertje nyitja meg a fesztivált, melyet 14-én a Csík Zenekar követ. 16-tól 19-ig esténként a „Táncpanoráma” műsorokban 4–5 külföldi együttes mutatkozik be, majd augusztus 20-án a fesztiválon részt vevő néptáncegyüttesek felvonulása és fergeteges gálaműsora zárja az eseménysorozatot.

Időpont: 2018. augusztus 12-20.
Helyszín: Szigetszentmiklós
Információ: www.seniorplus.hu

(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek