Nyomtatás

Kaktusz Kiállítás, 2018. május 18-21.

2018-05-16 669

kaktuszEgy igazán egzotikus és különleges kaktusz nemzetség kerül a tavaszi kaktusz kiállítás fókuszába, mégpedig a papsapka kaktuszok, azaz az Astrophytum nemzetség tagjai.
Miért különlegesek ezek a növények? Először is azért, mert a kaktuszokról az embereknek rögtön a szúrós tövisek képe jelenik meg, ezek a növények nagy része pedig tövis nélküli életet él.

Hazájuk Mexikó középső része ahol a környezetbe beleolvadva élik mindennapjaikat, és bontják gyakran 10 cm –es sárga virágaikat. A másik különlegességük, hogy az ember, termesztésbe vonva ezt a nemzetséget sok ezer változatot és fajtát nemesített ki. A nemesítés központja Japán és Thaiföld, ahonnan igen díszes rajzolattal rendelkező egyedek kerülnek ki, a virágszínben pedig a sárga mellett meg jelent a vörös, narancs, bíbor, sőt a fehér szín is.

A növények test színében is óriási a változatosság, akadnak majdnem hófehéren bevont növényék, sárga, sőt narancsszínű példányok is.A japán nemesítésű Asrtophytumok mellett megjelenik a japán növény kultúra több évezredes hagyománya is a BONSAI. Az Egyetemi Bonsai Club jóvoltából kiállításunk ideje alatt egy Bonsai bemutató keretében látogatóink megismerkedhetnek a Bonsai művészetével is!

A kiállítás ideje alatt növényvásárral, gyermek foglalkoztatóval, étkezési és kávézási lehetőséggel várjuk a növények szerelmeseit a pünkösdi ünnepek alatt május 18-21 között a késő tavaszi pompában díszítő ELTE füvészkertben Budapesten az Illés utca 25. alatt!

Időpont: 2018. május 18-21.
Helyszín: Füvészkert
Információ: www.facebook.com



(Esemény Menedzser)

Eseményfigyelő

Szeretné, hogy az Önök híre, eseménye is megjelenjen az Esemény Menedzser portálon? Tartalomszolgáltatásra, online marketingre van szüksége? 

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 


 

További hírek, tippek